A Családbarát Települések Expót második alkalommal rendezik meg, ezúttal Kecskemét ad otthont a rendezvénynek. A Kopp Mária Intézet által szervezett kerekasztal-beszélgetésre olyan településeket hívtak meg, akik példaértékű módon segítik a családok életét, így kapott meghívást Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba is az eseményre.

Az expón elsősorban arról lesz szó, hogy milyen családbarát eszközökkel támogatják a települések a családokat, mi az a szempontrendszer, ami alapján működtetik a várost annak érdekében, hogy a gyerekek és szüleik otthonosan érezzék magukat. Természetesen arról is szót ejtenek majd, hogy jelenleg mik a legnagyobb kihívások ezen a téren a települések életében.

Dunakeszi kiemelt vendég a Családbarát Települések Expón

Seltenreich József képviselő, családügyi tanácsnok a Postnak úgy nyilatkozott, egyáltalán nem meglepő, hogy Dunakeszi a meghívottak között szerepel, hiszen nem először említik példaként az önkormányzat munkáját, sokan igyekeznek ellesni a dunakeszi titkot.

Seltenreich József önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok

„Tavaly európai szinten is mintatelepülésként mutatták be Dunakeszit, azon belül is a bölcsődei szolgáltatásunkat, intézményeinket, a dunakeszi sportmodellt egyre több település veszi át, de ugyancsak tőlünk próbálták nagy múltú városok ellesni azt is, milyen az ügyfélközpontú szemlélet, a valódi partneri viszony a lakossággal. A Dunakeszi App, a játszótérfelújítási programunk, az ingyenes rendezvényeink sora, a sportolási lehetőségek széles tárháza mind azt a cél szolgálja, hogy a családok otthon érezzék magukat Dunakeszin.

Büszkék vagyunk, hogy Dióssi Csaba polgármester képviseli A városunkat. Bőven lesz miről beszélnie, hiszen az elmúlt több mint tíz évben óriásit fejlődött a város minden olyan területen, ami a családoknak igazán fontos”

– nyilatkozta a Postnak Seltenreich József képviselő.

Előző cikkDunakesziről is indulnak zarándokok a csíksomlyói búcsúra
Következő cikkNézze meg, milyen Dunakeszi a gyerekek szemével