Kecskeméttől Pécsig, Váctól Békéscsabáig igyekeznek ellesni a dunakesziek titkát. Sőt, tulajdonképpen európai szinten is mintatelepülés Dunakeszi. Nincs egy hete, hogy az Európai Bizottság tagja úgy nyilatkozott Dunakesziről, hogy a város jó értelemben kilóg a települések közül, kivételes helyzetben van. A napokban pedig Keller Anikó aljegyző és Sipos Dávid alpolgármester mutatta be az érdeklődőknek, hogyan is működik a Dunakeszi App és az ahhoz kapcsolódó háttérfolyamat.

„Megtisztelő volt az érdeklődés és a rengeteg kérdés irányunkba” – kezdte az aljegyző. Hozzátette: „Az előadáson a részleteken túl a szemléletet is megpróbáltuk átadni.

Dióssi Csaba polgármester vallja, hogy a kulcs a szolgáltató közigazgatásban rejlik, ahol a lakosság van a fókuszban. Ezt igyekszünk átültetni a gyakorlatba az ügyfélszolgálatunkon online és offline egyaránt.

A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy a jövő az online ügyintézésben van. A Dunakeszi Appnak köszönhetően egy kattintással tudnak az önkormányzat felé jelzéssel élni, ennek eredményeként gördülékenyebb és átláthatóbb lett a lakossággal való együttműködésünk. Ez egy rendkívül hatékony kommunikációs csatorna a lakosság és a helyi önkormányzat között.”

Számos kategóriában adhat le lakossági bejelentést

Az előadáson Sipos Dávid alpolgármester kiemelte a Dunakeszi Kártya fontosságát. Felhívta a figyelmet a lakossági bejelentés hasznosságára, valamint kiemelte, hogy a pontos GPS-helyszínmegjelöléssel és a képküldési lehetősséggel egy kapus rendszert hoztak létre Dunakeszin. Az alpolgármester bemutatta többek között az online helyi busz követésfunkciót is.

Egyre népszerűbb az applikáció

„Az applikáció tekintetében a cél a 30.000-es letöltés. Jelenleg 21.000 Dunakeszi Kártya-felhasználó van, ezt a számot tovább szeretnénk növelni. A kártyával számos kedvezményhez juthat hozzá, például olcsóbban korizhat a dunakeszi jégpályán. A hatékony ügyintézés nálunk az egyik legfontosabb alapvetés. Az applikáció fontosságát mutatja az is, hogy Kundlya Zsófia személyében egy lakossági kapcsolatokért felelős megbízott felel azért, hogy ez a lehetőség valamennyi dunakeszi lakoshoz eljusson” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Arról, hogy mire jó a Dunakeszi App, milyen lakossági bejelentésekre alkalmas és milyen közérdekű információk érhetőek el rajta, ebben a cikkünkben írtunk.

Előző cikkNyit a korcsolyapálya
Következő cikkMinden várakozást felülmúlt a Bárdos iskola jótékonysági estje