2024. április 16–26. között különleges tárlat látogatható a VOKE József Attila Művelődési Központ Magyarság, Gérecz és Lányi termeiben. A kiállítás 86 dunakeszi gyermek és fiatal képzőművészeti alkotásait tárja a közönség elé, amelyek közös vonása, hogy megmutatják: hogyan látja a mai ifjúság a mi városunkat – pontosabban az ő városukat.

Dunakeszi Város Önkormányzata, valamint a Szülőföld Könyvkiadó Kft. 2023 októberében meghirdetett pályázatára 200-nál több képzőművészeti és majdnem 250 rövidprózai alkotás érkezett. Ezek közül 86 kép és 46 írás került az április 27-én bemutatandó Az én városom, Dunakeszi című kötetbe – ismertette a Posttal Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, egyben a könyv szerkesztője.

A kiállított rajzok közül egyet április 16-a és 26-a (15.00) között közönségszavazattal bejuttathatnak a díjazottak közé.

Ehhez a művelődési központban kihelyezett szavazóládába kell beledobniuk a szavazataikat.

Jótékonysági árverés

Az öttagú zsűri által választott alkotások közül 15 díjazott képet árverésre bocsátunk, amelyekre az április 27-én, a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében 10 órai kezdettel megrendezett árverés keretében lehet licitálni. A képek kezdő ára 5000 forint, a licitlépcső 2500 forint lesz. A többi kiállított alkotást egységesen 3500 forintért lehet megvásárolni a rendezvény végén.

Az árverésből és a könyvek eladásából származó bevételt az Önkormányzat és a Kiadó a Veresegyházi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Óvoda Dunakeszi Tagintézménye számára adományozza, amely Speciális Nevelési Igényekkel rendelkező gyermekeket fogad nap mint nap.

Az április 27-ei rendezvényen beszédet mondanak: Dióssi Csaba polgármester; Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó Kft. vezetője; Nyíri Márton alpolgármester, a zsűri elnöke és Csáthy Tamás, a veresegyházi EGYMI igazgatója. Közreműködik a Babják Színjátszó Stúdió, valamint az Et Vie Dance tánccsoport.

“Látogassanak el a kiállításra, nézzék meg, hogyan látják gyermekeink a várost. Csoportok esetében, kérjük, jelezzék érkezésüket előzetesen a VOKE József Attila Művelődési Központnak” – nyilatkozta a Postnak Kerekes Dóra.

Előző cikkDunakeszi ismét a mintatelepülések között szerepel
Következő cikkItt az idő, hogy megírja panaszait, kéréseit a vasúti és helyközi buszközlekedéssel kapcsolatban