A kommenteket látva nehéz volt eldönteni, hogy a tűzoltós vagy az űrhajós mászókát várják jobban a dunakesziek. Itt rögtön javítjuk is magunkat, mert sok “irigykedő” hozzászólást is láttunk máshol lakóktól, hogy bezzeg Dunakeszin sorra épülnek a klasszabbnál klasszabb játszóterek. Tehát a város határain kívül is elért a “nagy játszótérfelújítási program” híre. És még nincs vége a sornak. Olvastuk, hogy többen játszótértúrát szerveznek a tavaszi szünetre. Mutatjuk, hogy szerintünk melyiket ne hagyják ki.

Ahogy arról korábban írtunk, elkészült az egyik személyes kedvencünk, a D. Ordass Lajos park is. Eddig is kifejezetten jó helynek számított, de az ötletes, felfedezőknek szóló mászóka, a nagyoknak való rugós mérleghinta, a trambulin és a törpikéknek való csúszda nagyon feldobta a parkot. Sőt, egy új pingpongasztal is került a területre, ezzel biztosítva a szülők kérését: bővítse az önkormányzat a korosztályos játszótereket.

A Juhos Márton önkormányzati képviselő által kért tűzoltós csúszda egyértelműen nagy dobás volt. Többen kívánják, bárcsak újra gyerekek lehetnének Dunakeszin – ebben biztosak vagyunk.

A játszótér felé vezető szakaszon a szülők kérésére egyébként most építenek egy járdát és egy parkolót

A legegyedibb ötlet valószínűleg a rakéta, ahol a gyerekek tényleg elhihetik, az űrben vannak. Külön szeretnénk kiemelni a részleteket. Minden kiegészítő, a bolygók, a Hold az űr világát idézik, nagyon odafigyeltek a tervezésre. A legfrissebben átadott játszótér, amely Nyíri Márton alpolgármester kérésére készült.

Az ötletgazda, Nyíri Márton alpolgármester adta át a gyerekeknek a teret, jelen volt Dióssi Csaba polgármester és Bilinszky Ferenc ellenzéki képviselő is, aki nemrég jelentette be, hogy indul a polgármesteri székért

Az átadón egy apukát kérdeztünk arról, hogy tetszett a park: “Imádjuk. Egyedül a focipálya hálóját lehetne kicsit igazítani, hogy ne szálljon ki a labda. Amúgy a Kazinczy utcai játszótér a legjobbak közé tartozik a kategóriájában. A homokfelszórás remek ötlet, a csúszdakínálat megfelelő, az űrhajó egyedi, az igényes favonat pedig hiánypótló. Nem a közelben lakunk, de biztosan többször fogunk jönni, nagy kedvenc lett.”

Attól, hogy nem a legújabb, még nagyon szuper

A tavaszi játszótértúrába azt ajánljuk, ne csak az új tereket vegyék sorra, hanem a régebbieket is. Kifejezetten jót lehet játszani a Toldi játszótéren is, a Lányi Ferenc parknak pedig a még mindig újnak számító játékokon kívül a hatalmas fák adják meg az egyedi miliőt. De cuki homokozók készültek a lakótelepen is, és a Malomárok lakópark játszótere sem maradhat ki a sorból. Itt ráadásul a szülők is kikapcsolhatnak, nemrég adták át ugyanis a kültéri fitneszparkot is a játszótér mellett.

A Katonadomb örök kedvenc, ezt biztosan mindenki kipróbálta már legalább egyszer, és a 3 Duna-parti helyszín is nagyon hangulatos. Ezek közül kedvencünk a kutyás strandrészen a hatalmas bagoly mászóvár és a rovarok világát idéző rugós hinták.

Katonadombi játszótér

Több szülő jelezte, hogy az ő gyerekük a kisebb, nyugodtabb játszótereket szereti. Nekik ajánljuk a Bajnok Géza téri játszóteret, ahol tavaly új mászóka lett telepítve, mégis egy nyugodt, árnyas területről van szó, ahol a szülő belátja az egész területet. De új, kisebbeknek való mászóka került Alsóra is, azt is érdemes megnézni, ha 4 év alatti a gyermek.

Bajnok Géza téri játszótér

Mi van még hátra?

Ami biztosan hamarosan elkészül, az a Vasvári utcai játszótér és a Szabadság téri kalózhajó, ezek átadóját is közzétesszük, amint információnk van róla.

Ha végzett a játszótérkihívással, írja meg kommentben, melyik tetszett a legjobban.

Előző cikkDöbbenet, mennyi szemetet raktak le illegálisan Dunakeszin
Következő cikkHúsvéti programok: Dunakeszi játszótereit ajánlotta a turisztikai szakember