2022-től indult el az önkormányzat játszótérfelújítási programja. Ezekről sorra számoltunk be, például itt, itt és itt. 23 játszótérből 14 már sorra került, egy pedig újonnan épül. A cuki homokozók és izgalmas mászókák után idén tematikus várak, csúszdák lepik el a parkokat.

Ott voltunk a D. Ordass Lajos parknál és a tűzoltós játszótér átadójánál is, ahol az egyik édesanyát kérdeztük arról, mit szólnak ezekhez az újításokhoz.

Dióssi Csaba polgármester, Juhos Márton képviselő, lakótelep-fejlesztésért felelős biztos és Seltenreich József önkormányzati képviselső adta át a gyerekeknek a játszóteret

“A kezdetektől figyeltük ennek a csodálatok tűzoltós játszótérnek a felépítését.

Más városokban is élnek barátnőim, és bevallom, irigykedve figyelik, hogy itt, Dunakeszi milyen szuper játszótErek épülnek.

Jó itt élni, jó itt anyukának lenni, mert itt meghallgatnak, kikérik a véleményünket, és szavazhatunk is arról, milyen játszótereink legyenek. Mi erre szavaztunk, és alig várjuk, hogy a többi szuper játszóteret is kipróbálhassuk, a következő az űrhajós lesz” – nyilatkozta Dóra a Postnak.

Erdei Dóra, kétgyermekes anyuka szerint igazán jó dolog Dunakeszin anyukának lenni

Dióssi Csaba polgármester szerint egyre fontosabbak ezek a játszóterek. “Azon túl, hogy nagyszerű kültéri játéklehetőség a gyerekeknek, a szememben egyre jobban felértékelődnek a játszóterek. Apaként és most már nagyapaként mondhatom, hogy

minden olyan, ami el tudja hozni a gyerekeket a számítógép és a TÉVÉ elől, az egy jó dolog. Bízom benne, hogy egyre több olyan játszóteret tudunk kialakítani, amik erre képesek”

– nyilatkozta a Postnak Dióssi Csaba polgármester.

Egyből a gyerekek kedvence lett az új tűzoltós játszótér

Dióssi Csaba polgármester Juhos Márton lakótelep-fejlesztésért felelős biztossal és Seltrenreich József önkormányzati képviselővel közösen adta át a várat a gyerekeknek. Nem aprózták el, egy igazi tűzoltóautó és persze tűzoltók is jöttek az átadóra.

A gyerekek visítva másztak hol a csúszdára, hol a tűzoltóautóra. Sőt, még azt is kipróbálhatták, milyen igazi tűzoltónak lenni.

Az új játszótér átadójára még a tűzoltók is eljöttek

Nemcsak a gyerekek, a szülők is izgatottak volna, amíg a gyerekek mászókáztak, arról egyeztettek, hogy mikor lesz a következő, azaz a rakétás játszótér átadója, kinek hogy tetszettek a múlt héten átadott játékok, és mikor lesz kész a Szabadság téri kalózhajó.

🥳Elkezdték építeni az új játékot, a 🏴‍☠️kalózhajót a Szabadság téri játszótéren! 🤝Sok egyeztetés és előkészület után az…

Közzétette: Juhász Ádám – Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja – 2024. március 21., csütörtök

A rakétás játszótér átadója március 27-én, szerdán, fél négykor lesz a Kazinczy utcai játszótéren.

A legújabb pedig a Kundlya Zsófia által kezdeményezett játszótér lesz, hamarosan ezt is birtokba vehetik a gyerekek.

Előző cikkMeglepő lett az idei polgármesteri beszámoló
Következő cikkUtánajártunk, hol, milyen beruházások futnak a városban