Keller Anikó aljegyzőt, a lakosságszolgálati és polgármesteri kabinet vezetőjét kérdeztük arról, hol, milyen építkezések, felújítások vannak a városban, hol számíthatunk lezárásokra.

Jelenleg több mint 10 helyszínen zajlik nagyobb, a lakosság számára is látványosabb munka, emellett folyamatosan végezzük a karbantartási feladatainkat is – kezdte nyilatkozatát Keller Anikó.

Több mint 10 projekt azért nem kevés. Jönnek a választások?

Kétségtelen, hogy júniusban választások lesznek, de ha arra gondol, hogy ezek a projektek most ennek szólnak, arra csak azt tudom mondani, hogy tavaly és azelőtt is legalább ennyi projekt futott párhuzamosan, ha nem több. Ezeket tervezési, ha szükséges, engedélyeztetési eljárások, beszerzési folyamatok előzik meg, komoly előkészítő munkát végeznek a kollégáim. Polgármester úr, a képviselő-testület és természetesen a lakosság is joggal várja el tőlünk a tervezett, ütemezett munkát.

Polgármester úrral közösen már az előttünk álló évek fejlesztéseit készítjük elő, itt sosincs üres járat.

Melyek a legnagyobb projektek most?

A lakótelepen több helyszínen is dolgozunk. Egyrészt a Kőrösi iskola mellett alakítunk ki parkolókat és újítjuk fel az utat, másrészt a Barátság 35-45. körül található szervizút újul meg. Seltenreich József és Juhos Márton képviselők igényfelmérése szerint haladunk, nemrég új parkolót építettünk itt, most pedig az út és az ahhoz kapcsolódó lépcsőházi bejárók újulnak meg. Itt jelentősebb korlátozások vannak érvényben, ezúton is köszönjük a szülők és a lakosság türelmét.

A parkolók már látszanak, hamarosan az aszfalt is ott lesz!💙💚

Közzétette: Seltenreich József “A Lakótelep Szíve” körzet Önkormányzati Képviselője – 2024. március 26., kedd

A lakótelepen ezen kívül dolgozunk a Szent István parkban is. Juhos Márton képviselő úr a játszótér építése kapcsán egyeztetett a szülőkkel. Itt jelezték felé, hogy szükség lenne parkolókra és egy akadálymentes járdára is. A napokban ezek fognak megvalósulni.

A lakótelepen kívül hol folyik még munka?

Városi szintű fejlesztés például a Fő úti egészségház, az Aranyalma Tagóvoda bővítése és az inkubátorház létesítése, de ezek egy egész évet felölelő munkák. Ami most aktuális, például a Szent Mihály tér kialakítása. Szabó József képviselő és Tóth Eszter főkertész közösen kidolgozott koncepciója valósul meg éppen. Lakossági egyeztetést követően sétányt és virágágyásokat alakítunk ki, az esztétika mellett a közlekedésbiztonság is kiemelt szempont a tér kialakításánál. Valamennyi építési beruházás során szorosan együtt dolgozunk Tóth Eszter főkertésszel, hiszen polgármester úr alapelve, hogy minden fejlesztést a terület rendezése, parkosítása kell, hogy kövessen.

Szabó József önkormányzati képviselő és Tóth Eszter főkertész egyeztet a környékbeli intézmeny vezetőivel és a kérelmező lakossággal

Egy új kezdeményezés a Biztonságos Iskolautca Program. Dióssi Csaba polgármester kérésére valamennyi iskolánkat sorra vesszük, és a szülők igényei alapján közlekedésbiztonsági szempontok szerint alakítjuk át a parkolókat, a közlekedési útvonalakat. Beszélgetésünk ideje alatt fejezik be a Széchenyi István Általános Iskola közelében a Báthory-Rákóczi utca sarkán a járdát. Erre is régóta mutatkozott igény a lakosság, főként az ide járó gyermekek szülei részéről. Itt nem állnék meg, folyamatos egyeztetésben vagyunk a Pest Vármegyei Kormányhivatal Útügyi Osztályával, mert a gyermekeket a veszélyes kereszteződésen is át kell juttatnunk.

✌🏻Elkészült a járda a Rákóczi-Báthory utca sarkán!✅ 📲A közelmúltban több megkeresést is kaptam amiatt, hogy nincs járda…

Közzétette: Juhász Ádám – Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja – 2024. március 25., hétfő

Szintén ehhez a projekthez kapcsolódik a Fazekas Mihály Általános Iskola fedett kerékpártárolójának megépítése, amely Nyíri Márton alpolgármester úr kezdeményezésére indult el.

👍AHOGY ÍGÉRTÜK – Épül a Fazekas Mihály Általános Iskolában a fedett kerékpár-tároló. 🚴‍♀️🚴‍♂️🚴 💚💙

Közzétette: Nyíri Márton Dunakeszi Város Alpolgármestere – 2024. március 25., hétfő

Láttuk, hogy a nemrég elkészült SZTK csomópontban ismét dolgozik a kivitelező. Itt mi történt?

Minőségi kifogással éltünk, emiatt garanciális munkálatokat végeztek a napokban. Ezt követően folytatódhat a terület parkosítása és a gyalogátkelőhely végleges felfestése. A Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézettel szemben a Keszi településeknek emléket állító táblák felújítása megtörtént, így itt is elkezdődhetett a végleges tereprendezés.

Indul az aszfaltozás a Kossuth utcában

Hogy állnak az útfelújítások?

A Vasút utcai útfelújítás és csapadékvízelvezetési munka véget ért, jelenleg a Kossuth utca két szakaszán zajlanak a munkálatok. Bár állami útról van szó, az önkormányzat jelentős részt vállalt a felújításból, csak, hogy a dunakeszieknek jobb legyen. A kivitelező ígérete szerint az aszfaltozás a tavaszi szünetben fog megtörténni, hogy minél kisebb kellemetlenség érje az arra közlekedőket. Itt szeretném megköszönni a terelő útvonalon lakók türelmét és együttműködését.

Ezt követően melyik út felújítása következik? Úgy tudjuk, több szakaszra is sor az kerül idén.

Igen. Hátra vannak még négy utca – a Mátyás király, a Karinthy Frigyes, a Rákóczi út, a Nap utca – egyes szakaszai. A soron következő út a Rákóczi út lesz – nyilatkozta a Postnak Keller Anikó.

Előző cikkÚjabb játszótereket vehetnek birtokba a gyerekek
Következő cikkBMX freestyle pálya: a fiatalok megálmodták, az önkormányzat pedig megcsinálta nekik