A 2013-ban felépített freestyle pályát újította fel most a város. Az átadón ott voltak azok a fiatalok, akik anno összeálltak, és Seltenreich József képviselőtől, sportigazgatótól, majd Dióssi Csaba polgármestertől azt kérték, legyen egy ilyen pálya Dunakeszin. A pálya akkor meg is valósult, és a mostani generáció kérése a felújítással kapcsolatban szintén meghallgatásra talált. A nosztalgián túl látványos bemutatókkal, többek között Kempf Zozó trükkjeivel is megünnepelték a pálya felújítását.

„Amikor tizenéves fejjel arról álmodoztunk, hogy jó lenne itt egy freestyle pálya, nem gondoltuk, hogy az önkormányzat tényleg mellénk áll” – mondta az átadón Szántó Bálint, aki több mint 10 évvel ezelőtt kopogott be a barátaival az önkormányzat ajtaján. Kiemelte, hogy az egyik haverjuk, Martinuzzi Deák Bálint apukája segített nekik felvenni a kapcsolatot az önkormányzattal.

Az átadón részt vettek a pálya megálmodói, Kempf Zozó, valamint Csoma Attila képviselő, Seltenreich József képviselő, sportigazgató és Dióssi Csaba polgármester

„Eddig is népszerű volt a BMX és a roller, de így, hogy a BMX bekerült az olimpiai sportágak közé, egy új lendületet kapott ez a sport is. A dunakeszi pálya kiemelkedő színvonalú. Még a versenyzők is tudnak itt gyakorolni, olyan jól felépített a pálya” – nyilatkozta Szántó Bálint.

„A titkunk az, hogy van egy erős városvezetési akarat arra, hogy a mindennapi sportoláshoz színvonalas körülményeket és infrastruktúrát biztosítsunk, és van egy erős közösség, amely partner a kezdeményezésekben. Így volt ez most is, hiszen a fiatalok megkeresték az önkormányzatot: felújításra szorul a korábban közösségi tervezésben elkészült pálya a Magyarság Sporttelepen, mi pedig szívesen álltunk melléjük, mert ami a fiataloknak fontos, az nekünk is az” – nyilatkozta Dióssi Csaba polgármester a Postnak.

A BMX-pályáról korábban városi konzultáción döntöttek a dunakesziek

Vagányság és csapatmunka eredménye a BMX pálya

Az átadón azt is megtudtuk, hogy 2013-ban épült ki a pálya, amit egy városi konzultáció előzött meg. 9 témakörben tett fel kérdéseket akkor az önkormányzat, és ez a projekt kapta a második legnagyobb támogatottságot. 92% felett mondták az emberek, hogy szükség van egy ilyen pályára.

„Fiatalok lelkes szervezőmunkája állt a háttérben, egy összefogás mentén jött létre a pálya, örülök, hogy a mostani felújítással az új generációnak is ekkora örömet tudtunk szerezni. Nagyon sokan használják a pályát, itt mindig van élet. Sokat járok ide futni, edzeni. 10 év alatt elhasználódtak az elemek, ami nem baj, mert így látszik, hogy valós igényekre reagáltunk”

– nyilatkozta Dióssi Csaba polgármester a Postnak.

Kicsik és profik is várták, hogy kipróbálhassák a frissen felújított pályát

Az átadón jelen volt Tóth András a Maketusz képviseletében (Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség) és Vörös Máté az Aktív Magyarország államtitkárság részéről, akik a felújítást pályázati pénzzel támogatták.

A fiúk mellett egy vagány kislány is bemutatta, mire képes

A pályát mindenki kipróbálhatta. Nemcsak a kamaszok mutatták, hogy meg mit tudnak, hanem egy vagány kislány is bebizonyította, hogy ez ugyanúgy lehet a lányok sportja is.

Előző cikkUtánajártunk, hol, milyen beruházások futnak a városban
Következő cikkDöbbenet, mennyi szemetet raktak le illegálisan Dunakeszin