Az eső eleinte szemerkélt, az idő is hűvös volt, de mindez nem tántorította el a fekete öves játszóterezőket attól, hogy birtokba vegyék az új mászókát. A jutalmuk sem maradt el!

Az önkormányzat játszótérfelújítási programot hirdetett, amelynek keretében fokozatosan új játszóeszközök, érdekes homokozók, árnyékolók kerülnek szinte mindegyik játszótérre. Így volt ez most a Bajnok Géza téren is, ahova a napokban egy vadonatúj mászóka érkezett. A mászóka beszerzésének kezdeményezője, Szabó József képviselő egy átadót is szervezett a térre, ahol azt ígérte, a kicsik bonthatják ki a csomagolást, hiszen ez az ő ajándékuk.

A “kicsomagolás” előtti utolsó pillanat

Noszogatásra nem is volt szükség. A kezdés előtt 10 perccel esőfelszerelésben már jöttek is a leglelkesebb jelentkezők, később pedig meg is telt a játszótér.

A gyerekek lelkesen közösen egy helyre gyűjtötték a csomagolást, a szülők pedig zsákba gyűjtve gondoskodtak arról, hogy tiszta maradjon a tér

Volt olyan szülő, aki aggódott, hogy a rossz idő miatt elmarad a program, de a képviselő azt mondta:

“ha egyszer a gyerekeknek azt ígértem, hogy csütörtökön vehetik birtokba a mászókát, akkor eső ide vagy oda, azt be kell tartani.”

A kicsik pedig az esőfelhőkkel mit sem törődve kibontották a mászókát. A segítségért cserébe pedig egy-egy Dunakeszi Szeletemet és dunakeszi színezőt kaptak a gyerekek.

Játszótér átadó a Bajnok Géza téri játszótéren

Közzétette: Dunakeszi Post – 2023. május 18., csütörtök

Áron azt mondta nekünk, annyira szuper az új mászóka, hogy ő bizony haza sem fog menni.

Előző cikkVigyázz, kész, Mozdulj, Dunakeszi!
Következő cikkÚjra rosszul lett egy dunakeszi hölgy, a tűzoltók segítettek neki