Dióssi Csaba polgármester 2011 óta adja ki a polgármesteri beszámolóját azzal a céllal, hogy átfogóan beszámoljon az elvégzett munkáról, az elért eredményekről. A mostani, a 13. kiadványa az eddigiekhez képest meglepő fordulatot hozott, ugyanis nem a megszokott didaktikus módon veszi végre a fejlesztéseket, hanem a polgármesterhez beérkezett kérdésekre ad benne választ. Őszintén, tabuk nélkül. Ráadásul a közösségi média hangulatát idézve. Cikkünkben szubjektív véleményünket olvashatják.

Mivel ma már nem a nyomtatott sajtó világát éljük, jó húzásnak tűnik, hogy a Messenger világát idézve olvashatjuk a válaszokat a kiadványban. Dióssi Csaba a borítón azt ígéri, tabuk nélkül válaszol. Meglepő, hogy a választások előtt bevállalta ezt a formátumot. Beköszönőjében az olvasható, hogy nem szokott kitérni a kérdések elől, ezért is választotta ezt a megoldást. Választ kapunk az utak, az egészségügy, az oktatás és a zöld témák kardinális kérdéseire is. 602 kérdés érkezett, így a polgármester csokorba szedve igyekszik megválaszolni az egyes területeken felmerült kérdéseket. A kiadványt nézve az érződik, hogy erősödött a zöld téma, hiszen mind a kérdések, mind az eredmények tekintetében kiemelt helyet kapott téma a kiadványban. De emellett hangsúlyos a diáknegyed és az állami utak kérdésköre is. Ez mondjuk várható volt, hiszen ezek majdnem mindenkit érintenek.

Az idei beszámolóban Dióssi Csaba polgármester tabuk nélkül válszol a hozzá beérkezett kérdésekre

Egy-két kérdés meglepett minket

Bevalljuk, vannak benne igazán konkrét, számunkra furcsa kérdések is. Például valaki azt tartotta legfontosabbnak jelezni, hogy a temetőben a kerítés mellett nincs sövény, így “beláthatnak az emberek”, amikor szeretteik sírját látogatják. De szóba kerülnek óvodai tisztasági csomagok is. A kérdéseket láthatóan nem az alapján szelektálták, hogy mennyire kellemes a rá adott válasz. Van szó mostohagyerekként emlegetett városrészről és pedagógushiányról is. A kiadványt végignézve az jön le, a polgármester beleállt a kérdésekbe, ahogy azt ígérte is.

Több évre tekint vissza

Ami szintén rögtön látható, hogy nem csak a 2023-as évet öleli fel a kiadvány. Visszanyúl, akár egészen 2010-ig. Adná magát a válasz, hogy biztos a közelgő választások miatt, de nem először fordul elő, hogy nem csak 1-1 évet mutat be a kiadvány. “Ennek az az egyszerű oka van, hogy egy-egy kérdést, felvetést csak úgy lehetett komplexen megválaszolni, ha korábbi projekteket is megemlítünk a kiadványban. A hátoldalon az olvasható, hogy minden fejlesztés és program nem fért bele a kiadványba. Annak ellenére sem, hogy minden idők legterjedelmesebb és legátfogóbb beszámolóját adtuk ki. Jó pár fontos, számomra kedves projektet így is ki kellett hagynunk a terjedelmi korlátok miatt.

Azokat a lakótársaimat, akik szeretnének naprakész információkhoz jutni, vagy megismerni a részleteket is, arra buzdítom, hogy kövessék be a hírlevelemet, a közösségi oldalamat vagy böngésszék át a fejlesztesek.dunakeszi.hu oldalt”

– nyilatkozta a Postnak telefonon Dióssi Csaba polgármester, aki azt üzeni a dunakeszieknek, keressék a kiadványt a postaládában. Szánjanak rá időt, nézzék végig, ha pedig további kérdéseik vannak, írjanak neki Messengeren, ahol mindenre válaszol.

A kiadvánnyal kapcsolatban felmerül a kérdés, vajon a mai kor embere, akinek már sokszor az egyperces videó is hosszú, unalmas, szán-e időt arra, hogy legalább átpörgesse a kiadványt, vagy akár végig is olvassa. Könnyen elképzelhető, hogy eljött az ideje az online beszámolók korának. Kérdés, hogy Dióssi Csaba a jövőben el tudja-e engedni a kiadvány 13 éves hagyományát, na meg persze, hogy a most látható 4 jelölt közül ki nyeri a júniusi választást.

Előző cikkA Taekwondo FanatiX az ország legeredményesebb küzdőcsapata lett
Következő cikkÚjabb játszótereket vehetnek birtokba a gyerekek