“Bárcsak újra gyerek lehetnék”, “mit nem adtam volna egy ilyenért gyerekkoromban” – ilyen és ehhez hasonló kommenteket lehet olvasni az új, illetve megújult városi játszóterek kapcsán. Mutatjuk, mit ne hagyjon ki a tavaszi szünetben, ha gyereke van, vagy ha titkon újra gyerek szeretne lenni.

Múlt héten átadták a D. Ordass Lajos park új játszóelemeit. Eddig is népszerű volt a park, a nagyoknak focipálya, a legkisebbeknek pedig tavaly egy új kis vár is telepítve lett, de a kötélpálya is töretlen népszerűségnek örvend. A szülők visszajelzései alapján egy trambulin, egy iskolásoknak való “felfedező” mászóvár és egy óriás, rugós “libikóka” került a parkba.

A szülők kérésére nagyobbaknak való játékok is kerültek a parkba

A játszóteret Dióssi Csaba polgármesterrel Benkő Tamás önkormányzati képviselő jelenlétében vehették birtokba a gyerekek. Benkő Tamás képviselő a Postnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a szülők kérése az volt, hogy korosztályos játszóelemekkel újítsuk meg a parkokat.

“Ami a szülőknek fontos, nekünk is az, ezért az Alsói Törpekert játszótérre a legkisebbeknek telepítettünk nemrég egy kis várat. Itt, a D. Ordass Lajos parkban tavaly a kicsik, most pedig a nagyok kaptak új eszközöket”

– nyilatkozta a képviselő.

A “kicsomagolás” örömén túl színezőt és Dunakeszi Szeletemet is kaptak a gyerekek, ahogy korábban például a Bajnok Géza téri átadónál.

Hamarosan két újabb, talán a legizgalmasabb játszóterek készülnek el. Szerdán a tűzoltók világát idéző Szent István parki grundra várják a gyerekeket, jövő héten pedig a végtelenbe és tovább.

A végtelenbe és tovább

Ez nem mást jelent, minthogy végre birtokba vehetik a gyerekek a Nyíri Márton alpolgármester által megszavaztatott űrhajós játszóteret a Kazinczy utcában. Információink szerint jövő hét szerdára készülnek el az utolsó simítasokkal.

Közzétette: Nyíri Márton Dunakeszi Város Alpolgármestere – 2024. március 7., csütörtök

Itt még nem ért véget a sor, hiszen Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott kezdeményezésére egy új játszótér is elkészül a Klapka utca Vasvári utca sarkán.

Új játszótér épül a Klapka utca – Vasvári utca sarkán

Juhász Ádám, Alag városrész megbízottja korábban a közösségi oldalán szavaztatta meg, melyik játék kerüljön a Szabadság téri játszótérre, ide egy kalózhajót telepítenek nemsokára, várhatóan áprilisban.

✅Városszerte játszótér fejlesztések, köztük nemsokára Alagon a Szabadság téri játszótér is új játékot egy ⚓️kalózhajót…

Közzétette: Juhász Ádám – Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja – 2024. február 26., hétfő

Persze azt is tudjuk, hogy az újdonság varázsa mindig erős, de azoknak, akik esetleg még nem ismerik a játszótereket, mindenképpen ajánljuk a Katonadombot, ahol egy óriási hajó várja a gyerekeket.

Hajóskapitányok a Katonadombon

Személyes kedvencünk még az árnyas Lányi Ferenc parki játszótér, aki pedig a csendesebb helyeket kedveli, nézze meg a cuki homokozókat, például a lakótelepen, vagy a legújabb városrészen, a Malomárok lakóparkban.

Előző cikkSzínház, zene, tánc, kiállítás és persze humor – Minden műfajban kínál programokat a művelődési központ
Következő cikkFogadjunk, hogy nem tudja, mi köze a Rubik-kockának Dunakeszihez!