Kültéri fitneszparkot adtak át a Malomárok lakóparkban. A területen a fejlesztés először egy játszótérrel kezdődött, majd parkolókat és sétányt is kialakított az önkormányzat. A fitneszpark lakossági igényre készült, amelyet mától bátran használni is lehet. A sajtónyilvános eseményen részt vett Dióssi Csaba polgármester, Csoma Attila, a körzet képviselője és Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnöke.

Csoma Attila képviselő, miután köszöntötte a megjelent vendégeket, elmondta, hogy azért került a lakópark szélére a fitneszpark az Üdülő utcában, hogy minél többen lássák, és bátorítsák a környék lakóit is az eszközök használatára.

Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület vezetője, Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila önkormányzati képviselő közösen adják át a Malomárok lakópark frissen elkészült fitneszparkját

„A lakóparkban élők összetartó lakóközösséget alkotnak, tőlük és a környező utcák lakóitól kaptam a megkeresést, hogy jó lenne a 2021-ben megépült játszótér mellé egy fitneszparkot létesíteni, amit felnőttek, nagyobb gyerekek használhatnak. Innen fakadt a kezdeményezés. Nagy örömömre, mind az önkormányzatban, mind a Természetesen Dunakesziért Egyesületben kedvező partnerre találtunk. Ennek az összefogásnak az eredménye a mai átadás” – mondta a képviselő.

“Azért ilyen jó ez a város, mert mindenki odateszi magát”

Dióssi Csaba polgármester hangsúlyozta, hogy Csoma Attila képviselő volt a beruházás motorja. A Malomárok lakópark megépítéséről 2006-ban döntött a képviselő-testület. A terület folyamatosan került beépítésre, az utolsó házakat építik jelenleg. „A lakosság számára is fontos, hogy az önkormányzati területet minél jobban kihasználjuk. Több mint 15 éve zajlik már itt az élet, ami azt is jelenti, hogy kellő tapasztalatunk van azon a téren, hogy mire van szüksége az itteni lakóknak. A felmért igényeknek megfelelően megépült jó néhány parkoló, és hamarosan a sétány is kész lesz, a magasfeszültségű oszlop alatti területet pedig igyekszünk minél jobban, a lakók igényei alapján kialakítani. A jó projektekben általában jelentős összefogás alakul ki. Ebben az esetben ez úgy kezdődött, hogy Csoma Attila képviselő felmérte a lakossági igényeket, az önkormányzat pedig gesztorként, a terület tulajdonosaként igyekezett eljárni. Időnként arra is van lehetőség, hogy külső támogatót is be tudunk vonni,

szeretünk együtt dolgozni az itteni civil szervezetekkel, főleg, ha annyira aktívak, mint a Természetesen Dunakesziért Egyesület. Azért ilyen jó ez a város, mindenki odateszi magát.

Ha minél több tagja van az összefogásnak, annál erősebbek vagyunk. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki ötlettel, szervezéssel, egyesületi szinten is hozzájárult a fejlesztéshez” – osztotta meg a gondolatait a polgármester.

Komoly lakossági igény jelentkezett a fitneszparkra

Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnöke elmesélte, hogy egy közvélemény-kutatás során derült ki, hogy a lakópark lakói szeretnének egy fitneszparkot, ahol a családosok, a felnőtt egyedülállók sportolással tölthetik a szabadidejüket. „Örömünkre szolgált, hogy a város polgármestere támogatta az ötletet, amivel pályázhattunk, és amire támogatást is kaptunk. Ennek köszönhető, hogy a mai napon átadhatjuk ezt a területet. Köszönjük Csoma Attila képviselő támogatását is, aki folyamatosan egyeztetett a kivitelezőkkel. Balesetmentes sportolást kívánunk a lakosoknak” – mondta Rácz Emese.

Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott, a VSD Cheerleader Szakosztályának vezetője és Huller Dániel, a VSD sztáratlétája mutatta be az eszközök helyes használatát

Folyamatosak az újítások a város legfiatalabb lakóparkjában

Csoma Attila, a körzet képviselője portálunknak a terület fejlesztésével kapcsolatban elmondta, hogy 2006-ban kezdték el építeni a város legfiatalabb lakóparkját, amiben jelenleg 220 ingatlan van. A 2006-os ingatlanválság miatt megállt a dinamikus építkezés, ami a családi adókedvezmények hatására vett ismét lendületet 2015-2016-ban. Jellemzően a kisgyerekes, fiatal családok költöztek a területre. Jelenleg 4 építkezés van még folyamatban és 95%-os a lakópark beépítettsége. 2021-ben került átadásra a játszótér, majd ezt követően 2022-ben merült fel egy fitneszpark igénye a lakók részéről. Az aktív helyi közösség szavazás során választotta ki a 7 darab fitneszgépet. A terepet folyamatosan szebbé és rendezettebbé fogja tenni az önkormányzat. A képviselő kiemelte, hogy azért került az Üdülő utcába a kondipark, mert könnyen megközelíthető és a környék lakói is használhatják. Fontos, a parkhoz kapcsolódó beruházásként valósult meg a járda megépítése.

Csoma Attila önkormányzati képviselő nyilatkozott a Postnak a lakópark további fejlesztéseiről

„Szeretnénk, ha ez egy parkos környezet lenne. A magasfeszültségű oszlopok alatti rész kevésbé gondozott gyep. Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze segítségével és irányításával oldjuk meg a terület gyepesítését,

szeretnénk park jellegű résszé tenni ezt a területet sétánnyal, járdával kiegészítve.

A terület csapadék-elvezetési problémáját egy felszíni, 8 m3-es szikkasztóval igyekeztünk javítani, mivel a föld alatti, 30 m3-es szikkasztó rendszeresen megtelik. A felszíni szikkasztóval tudjuk most már kezelni a mikroárvizeket. Parkolókat alakítottunk ki, 3 darab 7 férőhelyes parkoló épült: a Lázár utcában, a Leiningen Károly utcában és a Pöltenberg Ernő utcában. Célunk, hogy a megépült járdát tovább, a Vécsey Károly utcáig folytassuk, illetve majd tovább a Fő útig is elvezessük, a Sólyom utcánál pedig egy gyalogátkelőhelyet alakítsunk ki. Távlati tervünk, hogy a lakóparkból a gyerekek és a lakók biztonságosan jussanak majd el a diáknegyedig” – mondta portálunknak a képviselő.

Előző cikkFontos információk a bölcsődei beiratkozásról
Következő cikkMesés színekbe borult a Megyeri híd