Olvasóink két kérdéssel fordultak hozzánk. Egyrészt mikor lehet beiratkozni, másrészt, mennyibe kerül a bölcsőde Dunakeszin? Mutatjuk a válaszokat.

Első és legfontosabb, hogy Dunakeszin nem kell fizetni a bölcsődéért. Olvasóink kérésére biztosra mentünk, és pontos információt kértünk erről, hiszen a környék, sőt, az ország legtöbb településén a szülőknek térítési díjat kell fizetni a bölcsődében. Csobánkán például naponta 2415 forintot kell fizetni, Szentendrén 1500 forintot. Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője a Postnak úgy nyilatkozott, hogy Dióssi Csaba polgármester úr álláspontja az, hogy minden segítséget meg kell adnunk a családoknak, ezért évek óta 0 forintban állapítjuk meg a térítési díj összegét, ezzel is segítve a szülők munkába állását.

“A dunakeszi önkormányzat nem térítési díj megállapításával szűri a jelentkezők számát, hanem a bölcsődék bővítésével, újak építésével elérte, hogy megfelelő számú férőhelyet tudjunk biztosítani a dunakeszi családok számára”

– nyilatkozta az intézményvezető.

Jelentkezési időszak:

A DÓHSZK az alábbi közleményt tette közzé: “Tájékoztatjuk önöket, hogy a 2024/2025-ös nevelési évre a bölcsődei jelentkezés időpontja: 2024. március 1-április 30. Helyszín: DÓHSZK Kincsem Bölcsőde, 2120 Dunakeszi, Kincsem u. 12. Ügyfélfogadás: minden szerdán 8-17 óráig. Információ: Kiss Józsefné bölcsődevezető. Elérhetőségek: hszk.felveteliiroda@gmail.com, 06/70/331-5881.

A jelentkezési laphoz csatolandó dokumentumok:

  • védőnői javaslat,
  • mindkét szülőtől munkáltatói igazolás,
  • jövedelemigazolás.

A jelentkezéskor bemutatandó dokumentumok:

  • gyermek tajkártyája,
  • gyermek születési anyakönyvi kivonata,
  • a gyermek és mindkét szülő lakcímkártyája.

A Rapid Bölcsibe folyamatos a jelentkezés

Szabóné Ónodi Valéria hozzátette, hogy akiknek csupán heti néhány órára van szüksége bölcsődei ellátásra, annak bátran ajánlja a Rapid Bölcsit, hiszen ott sem munkáltatói igazolásra, sem indoklásra nincs szükség. “Minden szülő életében adódhat olyan élethelyzet, amikor egy kis segítségre van szüksége. Ezért biztosítja az önkormányzat az időszakos gyermekfelügyeletet a dunakeszi családoknak.” Ebben az esetben van egy minimális díja a szolgáltatásnak, de Dunakeszi Kártyával ez is messze elmarad egy foglalkozás vagy egy bébiszitter óradíjától.

Bővebb információért kattintson ide.

Előző cikkKókusz, az imádnivaló fehér kuvasz vigyázott a dunakeszi gyerekre
Következő cikkÚjabb közösségi projekt a Malomárok lakóparkban