Vidám gyerekzsivajban adták át a Dunakeszi Napsugár Bölcsőde új épületszárnyát Alagligeten. Az intézmény bővítésével az eddigi 56 férőhely helyett 112 gyermek elhelyezését tudják biztosítani a bölcsődében. Ezzel a beruházással 2010 óta közel megháromszorozták a bölcsődei férőhelyek számát Dunakeszin.

A részben pályázati támogatással megújult intézményben augusztus 31-én családi nappal egybekötött projektzáró rendezvényt tartottak. Az eseményen beszédet mondott Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Dióssi Csaba polgármester, Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője és Pethő Krisztián, a körzet képviselője.

Családi nappal egybekötve adták át a bölcsőde új épületszárnyát

Dióssi Csaba polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a bölcsőde bővítése egy hosszú folyamatnak a vége.

 „2010-ben, amikor lehetőséget kaptam, hogy a város polgármestere legyek, sok mindenben éreztük, hogy elmaradásban vagyunk. Kollégáimmal áttekintettük, hogy mik a legfontosabb feladatok, és nyilvánvaló volt, hogy az intézményrendszert kell mihamarabb felfejleszteni, mivel a lakosság számának bővülését korábban nem követte az intézmények fejlesztése. Első ilyen jellegű munkám a Kincsem Bölcsőde megépítése volt. De tudtuk, hogy ez még csak a kezdet” – mondta a polgármester.

Az átadón ünnepélyes szalagátvágásra is sor került, balról jobbra: Votisky Gabriella, a bölcsőde vezetője, Dióssi Csaba polgármester, Tuzson Bence igaszságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője és Pethő Krisztián, a terület önkormányzati képviselője

A mennyiség után a minőség és a sokszínűség került fókuszba

A fejlesztéseknek köszönhetően Dunakeszin 2010 óta közel háromszorosára nőttek a bölcsődei férőhelyek. A Napsugár Bölcsőde bővítése tette lehetővé azt is, hogy a város másik bölcsődéjében időszakos gyermekfelügyeletet nyitottak, amit a szülők egyszerűen csak Rapid Bölcsinek neveztek el.

„A mostani bővítésnek köszönhetően az iskolás és óvodás korosztály után a sajátos nevelési igényű (SNI) bölcsődések számára is ellátást tudnak biztosítani.

“AMI A SZÜLŐKNEK FONTOS, NEKÜNK IS AZ. A SZÜLŐK A LEGJOBBAT SZERETNÉK A GYEREKÜKNEK, MI PEDIG MINDEN SEGÍTSÉGET IGYEKSZÜNK MEGADNI EHHEZ.

Akik használják ezt az épületet, találjanak örömet abban, ami a mi terveinkben volt: a gyermeki vidámság kísérje végig az intézmény működését” – fejezte be beszédét a polgármester.

Az intézmény bővítésével az eddigi 56 férőhely helyett 112 gyermek elhelyezését tudják biztosítani a bölcsődében

Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Dunakeszi országgyűlési képviselője azzal a gondolattal kezdte beszédét, hogy szülőként, 5 gyerekes apaként óriási öröm átadnia egy ilyen épületet.  

„Amikor országgyűlési képviselő lettem, emlékszem rá, hogy milyen komoly gond volt itt a városban a gyerekek bölcsődei ellátása.

2010-ben 9 csoportszobája volt Dunakeszinek, most ezzel az átadással 23-ra nőtt a csoportszobák száma, a férőhelyek pedig majdnem a háromszorosára nőttek”

– mondta Tuzson Bence.

Dunakeszin több mint 300 családnak tudnak bölcsődei szolgáltatást nyújtani

Szabóné Ónodi Valéria felidézte: „Pontosan négy évvel ezelőtt ugyanígy álltunk itt, a projekt első ütemének megvalósulásakor. Akkor még a férőhelyek növelése volt az elsődleges és sürgető feladat, most pedig a szolgáltatás minősége és sokszínűsége került előtérbe. Jó érzés, hogy a kollégákkal részesei lehetünk ennek, és az önkormányzat minden támogatást megad a magas szintű szakmai munkához” – hangsúlyozta az intézményvezető.

A rövid átadás után a családok birtokba vehették az épületet, a gyerekek rövid ismerkedés után pedig „bevették a várat”, és otthonosan mozogva vidámsággal töltötték be a színes tereket.

Amennyiben érdekli a SNI-s gyerekek felvételije vagy a Rapid Bölcsi, kattintson a linkekre.

Pályázati információk

Projektazonosító: VEKOP-6.1.1-21-2021-00003. Projekt címe: Dunakeszi Napsugár Bölcsőde bővítése.

Támogatási összeg: 879.543.360 Ft-, amelyet az önkormányzat mintegy 160.000.000 Forinttal egészít ki. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében.

Előző cikkTizedik alkalommal fog össze Dunakeszi az iskolakezdés idején
Következő cikkMiért most, miért nem nyáron építik át a kereszteződéseket?