Az idei volt a tizedik alkalom, hogy iskolakezdő adománygyűjtő akcióval segítette az önkormányzat a nehezebb sorsú családokat. 52 teljes felszerelést és további 20 kisebb csomagot osztanak ki a napokban a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ segítségével. Szabó József, az adományakció kezdeményezője az átadáskor elmondta, több mint tíz éve mutatja meg Dunakeszi, hogy az iskolakezdéskor is képes összefogni.

Az adományakciót 2012 decemberében hívta életre Szabó József tanácsnok, önkormányzati képviselő. 2014 óta pedig nemcsak karácsonykor, de ilyenkor, az iskolakezdés előtt is segítenek a családoknak. Dióssi Csaba polgármester örömét fejezte ki, hogy idén először vállalkozás is csatlakozott az adományakcióhoz, a Gelbert Eco Print Kft. komplett füzetcsomagokat biztosított a gyerekeknek. Az ügyvezető, Gellér Róbert nemcsak adománnyal, hanem személyesen is részt vett az osztásban.

Dióssi Csaba polgármester megköszönte, hogy nemcsak magánszemélyek érzik úgy, hogy részesei szeretnének lenni a dunakesziek összefogásának

Az adománygyűjtő akciónak már hagyománya van

Szabó József a Postnak kiemelte, hogy

tizedik alkalommal mutatja meg Dunakeszi, hogy az iskolakezdéskor is képes összefogni.

“A DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével minden évben el tudjuk juttatni a dunakesziek segítségét azoknak a családoknak, akiknek enélkül nehezen indulna el a tanév. Köszönet nekik odaadó munkájukért.”

Szabó József tanácsnok, önkormányzati képviselő 2012 óta szervezi a karácsonyi, 2014 óta pedig az iskolakezdési adománygyűjtő akciót

“Karácsony előtt a legtöbb városban van adománygyűjtés, ahogy nálunk is. 2012 óta szervezem meg az adventi adományakciót, és szerencsére egyre többen csatlakoznak hozzánk. Azonban az, hogy immár tizedik alkalommal ilyenkor ősszel is összefog a város, azt mutatja, hogy Dunakeszin folyamatosan számíthatnak egymásra az emberek, és számíthatnak az önkormányzatra is.”

A képviselő megköszönte Dióssi Csaba polgármesternek, az alpolgármestereknek és a képviselőknek, hogy minden évben magánemberként is támogatják a kezdeményezést, de leginkább a lakosság felé fejezte ki háláját, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

“Idén 52 családnak tudunk komplett iskolakezdési csomagot átadni. A napokban pedig további 20 csomagot rakunk össze. Az összefogásnak köszönhetően 72 diák tanévkezdését könnyítjük meg” – összegzett a képviselő.

52 teljes felszerelést és 20 kisebb csomagot osztanak ki

Azt is megtudtuk, hogy idén is lesz karácsonyi gyűjtés, ennek felhívását novemberben teszik majd közzé.

Előző cikkHa valódi megoldást vár, használja a DunakesziApp-ot
Következő cikkÚjabb 4 csoport – Gyermekzsivaj töltötte meg a Napsugár Bölcsőde frissen átadott épületszárnyát