A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolába járó gyerekeknek ma biztosan jól indult a nap, ugyanis Kókusz, a helyi polgárőrség kutyája vigyázott arra, hogy az autósok betartsák a rendet.

A fajtamentő-mintaprogram keretében tavaly hatodik alkalommal vehetett át kuvaszkölyköket az Agrárminisztérium támogatásával az Országos Polgárőr Szövetség. A kuvaszok átadására a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztályának Dunakeszin működő telephelyén került sor.

Csipke, Csinos és Kókusz, akik akkor még csak tanuló szőrpamacsok voltak, mostanra már igazi „nagykutyák”, valódi szolgálatba állnak polgárőr befogadó gazdáikkal. Így volt ez most is. Az iskola melletti zebrán állt Kókusz gazdájával, hogy a “feledékeny” és figyelmetlen autósokat emlékeztesse, itt bizony zebra van, ahol az elsőbbség a gyalogosoké.

Kókusz a helyi polgárőrség munkáját segíti befogadó gazdájával

Seltenreich József önkormányzati képviselő is a helyszínen volt, aki a Postnak elmondta, sajnos akadtak olyan autósok, akik nem tartották be a rendet, még a figyelmeztetés ellenére sem. “Nemrég egyeztettünk Juhos Márton képviselőtársammal közösen Király Jánossal, a helyi polgárőrök vezetőjével, akitől fokozottabb lakótelepi jelenlétet kértünk. Ezen kívül pedig most dolgozzuk ki a Biztonságos Iskolautca Program részleteit, hamarosan a parkolási és a forgalmi rend is megújul a Kőrösi mellett, ezáltal biztonságosabb lesz a közlekedés az intézmény körül” – hangsúlyozta a képviselő.

Az iskola melletti átalakítás előtt azonban még egy másik lakossági kérésnek tesznek eleget: az önkormányzati útfelújítási program tavaszi ütemének első elemeként megújul a Barátság útja 35-45. körüli szervizút.

Előző cikkIndul a börzék és kacatosok időszaka
Következő cikkFontos információk a bölcsődei beiratkozásról