Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán rendkívüli bejelentést tett közzé. A videóból kiderül, hogy napokon belül indul a városi útfelújítási program idei üteme. Rákérdeztünk az állami utakra is.

Évek óta szisztematikus útfelújítási, útépítési program jellemzi a várost. Sokan emlékeznek rá, hogy 2010 után 64 földút kapott szilárd burkolatot, és minden évben újult meg elkopott útszakasz is. Legutóbb pedig a Kagyló utca újult meg, azonban a közutakat rengeteg kritika éri. Idén tavasszal 6 önkormányzati utat aszfaltoznak újra, az első a Barátság útja 35-45. szám közötti szervizút lesz, itt már február utolsó napjaiban megkezdődnek a munkálatok.

Seltenreich József önkormányzati képviselő egyeztet a Barátság 35-45. szám közötti szervizút felújításáról.

Seltenreich József képviselő több körben egyeztetett a lakókkal, a közös képviselőkkel, és az önkormányzat vállalta, hogy a parkolók után a szervizút is megújul. A videó kapcsán felhívtuk Dióssi Csaba polgármestert, és rákérdeztünk a közutakra is.

Rendkívüli polgármesteri bejelentés

📌Rendkívüli polgármesteri bejelentés #dunakesziértünképül

Közzétette: Dióssi Csaba – 2024. február 23., péntek

Több tartalmat is közzétettünk a kátyúzások vagy éppen az útfelújításokkal kapcsolatban, és olvasóink minden esetben azt jelezték, hogy elsősorban nem is az önkormányzati, hanem az állami utakkal van a baj. Értik és tudják, hogy ezek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében vannak, például a Kossuth, a Szent István és a Fóti út is, mégis szeretnék, ha valami változás történne. Mit tud ebben tenni az önkormányzat?

Egyetértek a lakossággal. A városi közutak jelentős része felújításra szorul. A Bajcsy-Zsilinszky út például fel lett újítva, de egyértelmű, hogy további lépésekre van szükség. Mi elsősorban a saját útjainkat csináljuk meg, hiszen az állami utak fenntartására, felújítására nem kapunk forrást. Azonban

látjuk és megértjük a lakosság igényét, ezért törekszünk arra, hogy akár együttműködésben is, akár városi forrásból is, de jussunk előre a közutaknál.

Ez a szándékunk nem csak elvi, hanem konkrét fejlesztésekben is kézzelfogható. A saját területünkön kívül is megcsinálunk dolgokat, hogy a mieinknek jobb legyen. Ilyen például a káposztásmegyeri csomópont. Budapest területén van, semmi közünk nem volt hozzá, de megcsináltuk, mert a dunakeszieknek fontos volt. Csak tavaly három állami úton lévő csomópontot építettünk át – saját költségvetési forrásból, mert fontosnak éreztük. Tudtuk, hogy mekkora segítséget jelent a dunakeszieknek a Kossuth-Széchenyi körforgalom, ezért nem vártunk tovább a közútra, megépítettük mi.

A Kossuth-Széchenyi körforgalom jelentősen könnyített a város forgalmán

Most a tavaszi útfelújítási időszakban van tervbe véve még további önkormányzati beavatkozás a közutakkal kapcsolatban?

Igen, ez a szándékunk folyamatos. Konkrétumot márciusban tudok majd mondani, de tárgyalásban vagyunk, hogy akár újbóli önkormányzati forrás biztosításával, de legyen előrelépés Dunakeszi állami útjain – nyilatkozta a Postnak Dióssi Csaba polgármester.

Ígéretet kaptunk, hogy a tárgyalások lezárultával tájékoztatást kapunk arról, hogy melyik állami út van napirenden. Amint megkapjuk a további 5 érintett önkormányzati út listáját, frissítjük a cikkünket.

Előző cikkA VSD kézis lányai kérik a szurkolást Dunakeszitől
Következő cikkPihenésre vágyik? Ez a vidéki szálloda elképesztő wellnessrészleggel várja!