A karácsonyi fények után most különleges színekbe borult a Megyeri híd, ugyanis február 29-ig, a ritka betegségek világnapjáig különleges díszvilágítást kap az építmény. A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége a ritka betegséggel élő emberek gyógyításáért dolgozik.

Egy különleges nap, február 29-e a ritka betegségek világnapja, amit a közösségért munkálkodók azért hívtak életre, hogy felhívják a figyelmet az érintettekre. Ennek részeként számos középület, köztük a Megyeri híd is speciális díszvilágítást kap a szervezetnek köszönhetően. Február 24-29. között alkonyattól pirkadatig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben pompázzon a híd, ezzel is támogatva a fontos ügyet.

Február 29-ig, a ritka betegségek világnapjáig különleges díszvilágítást kap a Megyeri híd

Lehet fotózni, de nem a leállósávból

Aki nemcsak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjon mindenki át a hídon. A dunakeszi mérnökség szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik az útellenőri szolgálaton és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Forrás: Magyar Közút közösségi oldala

Előző cikkÚjabb közösségi projekt a Malomárok lakóparkban
Következő cikk10.000 LED-izzót osztanak ki Dunakeszin