Tavaly ingyenes lakossági LED-csereprogramot hirdetett az önkormányzat és a CYEB. 734 dunakeszi regisztrált, összesen 10.000 izzót igényeltek, a kiszállítás a napokban zajlik.

A képviselők és önkormányzati munkatársak a napokban viszik ki a névre szólóan összeállított csomagokat. A lakossági programot a legtöbben igénybe tudják venni. Kivételt képeznek azok a háztartások, akik napelemmel rendelkeznek. Illetve fontos információ, hogy a társasházak a közös helyiségekre – például lépcsőház – csak akkor igényelhetnek LED-eket, ha a számla a közös képviselő nevére szól. De az egyes lakásokra nincs további megkötés.

Akik a meghirdetett akcióban regisztráltak, ők a napokban kapják képhez a fényforrásokat. Juhos Márton lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati megbízottól azt is megtudtuk, hogy a lakótelepen arányait tekintve sokan éltek a lehetőséggel.

DUNAKESZI LED csere program💡 Kedves Lakótelepiek!🙂 🤝Ahogy az előző bejegyzésemben ígértem, elkezdtem személyesen…

Közzétette: Juhos Márton Lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati biztos. – 2024. február 23., péntek

Miért jó ez?

A LED-fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően a használója sokkal kevesebb hulladékot termel. Ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy égőszálas égőhöz képest. Tehát nem mindegy mivel világítunk az otthonunkban.

EGY ÁTLAGOS MAGYAR HÁZTARTÁSBAN 20 DB IZZÓ TALÁLHATÓ, MELY A TELJES VILLANYKÖLTSÉG KÖZEL 1/3-ÁT JELENTI, AKÁR ÉVES SZINTEN 70.000 FT MEGTAKARÍTÁS IS ELÉRHETŐ.

Előző cikkMesés színekbe borult a Megyeri híd
Következő cikkJégvágás februárban? Ma már elképzelhetetlennek tűnik