A VOKE József Attila Művelődési Központ igazgatóját, Csoma Attilát kérdeztük, hogy tavasszal milyen programokkal készül a művelődési központ. 

Ősszel arról beszélgettünk, hogy decemberig 48 nagy programmal várják a dunakeszieket, ezek nagy sikerrel le is futottak. Túl vagyunk már jó néhány év eleji nagy durranáson, mint például a mindig telt házas újévi koncerten. Az évad eddigi részéhez képest milyen lesz a tavaszi kínálat?

Igen, tavaly ősszel, ha jól emlékszem, valamivel 50 fölött zártuk a nagyobb programokat és azóta már azt is tudjuk, hogy

az egész évet tekintve több mint 108 ezren látogatták meg a művelődési központot.

Már javában benne vagyunk a tavaszi programokban, de ha visszautalhatok még egy gondolattal az év elejére, akkor az újévi koncerten kívül kiemelném a Kossuth-díjas Hot Jazz Band februári koncertjét, vagy Aranyosi Péter önálló estéjét, de jól sikerült és nagy telt házas volt Pál Feri atya előadása, vagy a gyerekprogramok közül a Kalap Jakab-koncert is.

Kalap Jakabbal koncerteztünk ma és egy fantasztikus közönséggel! 😀 Találkozzunk legközelebb is: BRANDNYÚL MINI DISCO DUNAKESZI Alma Együttes Dunakeszin

Közzétette: VOKE József Attila Művelődési Központ – 2024. március 2., szombat


Sok értékes program van még előttünk, rögtön a helyi képzőművészeket tömörítő DunArt tavaszi kiállítása, amely április 5-ig tekinthető meg az intézmény Magyarság Galériájában. Március 22-én pénteken zárjuk a Farkas Ferenc zenei bérletünket. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar koncertje igen színvonalas kikapcsolódást kínál és még vannak szabad jegyeink.

Csoma Attila önkormányzati képviselő, a VOKE József Attila Művelődési Központ igazgatója

A könnyedebb műfaj kedvelőinek jó szívvel ajánlom a Dunakeszi Dumaszínház estjeit. Március 19-én a Szomszédnéni Produkciós Iroda, április 25-én pedig Dombóvári István lesz a fellépőnk. 

Színház, zene és tánc – Mindenki számára kínálnak programokat

A színházat kedvelőknek mit tud ajánlani?
Természetesen a színházlátogatóknak is tudunk programot kínálni tavasszal. Április 9-én a Munkatársas című darab lesz színen Ábel Anitával, Debreczeny Csabával és Botos Évával. Április 22-én a Szeretőből egy is sok lesz műsoron, míg május 6-án az Anconai szerelmeseket mutatjuk be. 


A zene és a tánc kedvelőit is hívjuk és várjuk áprilisban. Április 20-án A színpadtól a filmvászonig címmel a Dunakeszi Koncertfúvósok nagy koncertjére készülünk, míg 27-én a tánc világnapja alkalmából mutatunk be egy izgalmas és a tánc több válfaját felvonultató gálaműsort.

Célunk, hogy minden korosztálynak tudjunk minőségi programot bIztosítani

A gyermekkorosztályról sem szeretnénk megfeledkezni. Az óvodás, kisiskolás korosztálynak a Bóbita bérlet sorozatában márciusban a Terült, terülj asztalkám, áprilisban pedig A várkastély titka című mesejáték kerül bemutatásra.

Ezek matiné jellegű, napközbeni előadások, amelyekre jellemzően az óvodák vásárolnak jegyet, de egyéni érdeklődőket is szeretettel várunk. Április 21-én az Alma Együttest várjuk egy vidám koncertre, de nagyon jó szívvel ajánlom a kicsit nagyobb korosztálynak a Dzsungel könyve musicalt, amelyet Martikán Erika tanárnő színjátszó csoportja mutat be április 17-én és 18-án, összesen négy előadásban. 

Személyes kedvence van, akit nagyon vár?

Úgy tűnik, a személyes kedvencet hagytam a végére. Már nagyon készülünk a legókiállításra, amelyet idén április 12-14-én rendezünk meg. Ilyenkor a művelődési központ minden földszinti termében legózunk. A szállítás és az építés már napokkal a nyitás előtt megkezdődik, és mindig van bennünk egy kis drukk, hogy kész leszünk-e mindennel. Azt hiszem, ez a program a legkisebb korosztálytól a legnagyobbakig minden korosztálynak jó szórakozást tud nyújtani.

Több, mint 550 négyzetméteren lesz Legózás és nemcsak kiállítás, hanem az építésnek is lesz egy külön terme,

így akár egy fél napot is nálunk tölthet az az érdeklődő, aki szeretne egy kicsit jobban elmélyedni a játékban – nyilatkozta a Postnak Csoma Attila.

Előző cikkMár most 100 fotóra szavazhat a Dunakeszi Post fotópályázatán, és még mindig várjuk a képeket
Következő cikkŰrhajós, tűzoltó, felfedező, hajóskapitány – Bármi lehet a gyerekéből a dunakeszi játszótereken