A PM elnökségi tagjának és helyi kollégáinak, Radnóti Henriknek és Lukácsi Bálintnak fogalmuk sincs, mi ellen akarnak tiltakozni.

Dunakeszi_repülőtér

Nagy erőkkel terjeszti a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom a Dunakeszi Repülőtérért indított petícióját és a hozzá készült „kampányfilmet”. Megnéztük. Először nem értettük, mire is gondol Barabás Richárd, mikor – ahelyett, hogy hiteles forrásból szerezne az építkezésekkel, tervezésekkel kapcsolatban információkat – stadiont emleget, de örömmel jelentjük, hogy sikerült kibogozni az ördöglakatot.

Dunakeszi városáról az elmúlt években egy határozott sportos kép alakult ki, amit újabb és újabb fejlesztések és felújítások emelnek országosan is kiemelkedő szintre. A fentebb említett kisfilm Dunakeszi sportcélú fejlesztéseit veszi górcső alá, ám az egyszerű földi halandó, s így szerkesztőink számára is zavaróan: a PM képviselője ugyanis két, teljesen különböző, a közeljövőben épülő létesítményt kever össze. Ráadásul a két „stadion” – ahogy ők fogalmaznak – leendő helyszínét, kivitelezőjét, valamint megépülésének célját összemossa a Dunakeszin élő Szijjártó Péter, külügyminiszter háza tájával.

Dunakeszi várostérképe fölött tanakodva leltünk rá az igazságra.

Az első „sportcsarnok” az a tornaterem, amely Alagon, az új, 24 tantermes általános iskola mellett épül, és a jövőben ott tanuló diákság testnevelés óráinak fog helyszínt biztosítani. Tehát ez nem más, mint az iskola színvonalas és modern „tornaterme.” Mint arról már korábban is beszámoltunk, az iskola teljes egészében állami beruházásként valósul meg, ezáltal a közbeszerzési pályázatok kiírója, elbírálója és egyben az iskola építtetője a Nemzeti Sportközpontok, a projekt műszaki ellenőrzéséért pedig a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) felel. Dunakeszi Város Önkormányzata az iskola épületének elkészülte és átvétele után fog felelni az üzemeltetéséért.

A második sportcsarnok, melyet (hitelességét nem igazoló információforrások alapján) Barabásék a videóban szintén a Kinizsihez kötnek, a közeljövőben TAO-támogatásból megvalósuló sportközpont, mely kivitelezésének pontos helyszíne még kérdéses. Áprilisban az alsói lakosság dönthet arról, szeretnék-e az ő városrészükre a beruházást. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a lehetséges helyszínek között szóba került a Dunakeszi Repülőtér délnyugati sarka, valamint egy, az alagi lóversenypályához tartozó terület is, hiszen a tornacsarnokkal elsősorban a Dunakeszi – Alsón élők igényeit szeretnék kiszolgálni. A létesítmény helyszínével kapcsolatban az Önkormányzat lakossági vélemény-nyilvánítást írt ki, melynek eredményét ügydöntő szavazásként fogja kezelni.

A felsorolt információkból nyilvánvaló, hogy egyik sportcsarnok/tornaterem sem a Szijjártó Péterhez kapcsolódó Kinizsi Futsal Klub kiszolgálására és a csapatok edzéshelyszíneinek biztosításáért fog megépülni, sőt, az sem biztos, hogy indokolt a Dunakeszi Repülőtér megmentéséért indított petíció, mivel nem tisztázott, hogy egyáltalán megmentésre szorul-e Dunakeszi reptere.

Szomorú, hogy a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom vezetői, valamint ötletgazdaként a filozófiájukat követő, helyi színekben is tündöklő Lukácsi Bálint és Radnóti Henrik önkormányzati képviselők, megfelelő tájékozódás és körültekintő utánajárás nélkül nyúlnak olyan véleménynyilvánító eszközök után, mint egy petíció. Abba valószínűleg nem gondoltak bele, hogy „jó szándékú” cselekedeteikkel akár a Repülőtéri úton épülő, új általános iskola megépülését is veszélyeztethetik, mivel azt összekeverik a fent említett másik tornacsarnokkal. Szerencsére Dunakeszi lakossága megfelelően tájékozott és nem hagyja, hogy unatkozó közszereplők hanyagsága és tájékozatlansága veszélyeztesse a számukra értékes fejlesztések megvalósulását.

Fotó: Wikipedia

Előző cikkElkészült a könyvtár előtti terület felújítása
Következő cikkNyugdíjas Kiránduló Klub kirándulása