A közösségi médiában olvastunk róla, hogy a kutya kontra strand téma megint előjött. Igaz, most nem azok írogatnak, akiket zavarnak a kutyások, ezúttal éppen a gazdák érzik kiszorítva magukat. Többen évek óta szorgalmazták a kutyák kitiltását, most pedig vannak, akik sérelmezik, hogy van, ahova nem lehet kutyával bemenni. A témáról Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője nyilatkozott.

„5 évvel ezelőtt ez egy árteres rész volt. A mi célunk az volt, hogy funkciónként legyenek a területek kialakítva. Még a panaszok előtt, a strand koncepciójának megalkotásakor kitaláltuk, hogy a partszakaszt három részre osztjuk. Északon inkább a sportolók vannak jelen, középen az úgynevezett családos övezet van, míg lejjebb a kutyás strand található” – kezdte a képviselő.

Kifejtette, hogy ritka az, még a Balatonnál is, hogy a kutyásoknak külön próbálnak kedvezni. „Így a fürdőzés kapcsán nincs gond. Természetesen legitim igény, hogy a kutya is fürödhessen, és együtt sétáljanak a gazdikkal, de az is, hogy a családok lejöhessenek, és a gyerekek szabadon játszhassanak, ne kelljen félni a kutyáktól, a sportolók pedig nyugodtan sportolhassanak. Ezt tökéletesen kiszolgálja ez a hármas tagolás.”

Elmondta, hogy a közösségi médiában korábban olyan eseteket is olvastak, hogy a kutyák gazdák nélkül voltak, megtámadtak gyereket, felnőttet. Képviselőként főleg a szezonban rengeteg ilyen panaszt kapott, kap a mai napig is.

A területfejlesztésnél egyébként próbálnak minden szempontot figyelembe venni. Például nyílt egy harmadik büfé, kifejezetten a kutyás strandhoz közel, ahol a kutyákkal együtt tudnak enni, inni a látogatók. (Strandfejlesztésről bővebben ITT)

A képviselő elmondta, hogy korábban a kerékpáros-forgalom is zavaró volt, azt is megoldották, külön kerékpárúton tudnak haladni a biciklisek, gond volt az autókkal, nekik parkolót építettek, a kutyás panaszokat pedig külön partszakasszal kezelik. Hozzávetőlegesen 200-250 méteres az a szakasz, ahol azt kérik, ne menjenek be kutyákkal, ebben kérik mindenki megértését.

Előző cikkNe etessük a vízi madarakat, főleg ne nyáron!
Következő cikkÚjabb fejlesztések a strandon