Új év, új rendezvények. Ki lesz idén a Dunakeszi Feszt fellépője? Lesznek-e új események? Többek között ezekről kérdeztük Sipos Dávid alpolgármestert, a Dunakeszi Programiroda vezetőjét.

Hogyan értékeli, milyen volt a tavalyi év a rendezvények szempontjából?

A tavalyi évben is sikerült az egyébként is színes programkínálat mellett új rendezvényekkel gazdagítani a város közösségi életét. Első alkalommal rendeztük meg például a Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyt vagy a Dunakeszi Borsétányt. A több éves hagyománnyal bíró rendezvényeinknél pedig igyekeztünk tovább emelni a minőséget, változatosságot. 2023-ban is természetesen a Dunakeszi Feszt volt a legnagyobb durranás. Soha ennyi ember nem bulizott még együtt Dunakeszin. A feszt mind a fellépők névsorával, mind a látogatószámmal regionálissá, többek szerint országos rendezvénnyé nőtte ki magát.

Soha nem látott tömeg bulizott együtt a Dunakeszi Feszten Azahriah koncertjére

Amikor megírunk egy programajánlót, látjuk, hogy sokan érdeklődnek a környék más településeiről is. Erről mit gondol?

A Dunakeszi Programirodán is azt tapasztaljuk, hogy már a szomszédok is a mi rendezvényeinket várják. Természetesen szívesen látjuk őket is, de mi elsősorban a dunakesziekért dolgoznunk, nekik szervezzük a programokat.

Éppen ezért szeretnénk az ő elsőbbségüket megtartani, ezért például Dunakeszi Kártyával ingyenesek a programok. Ma már több mint 20 ezer lakos rendelkezik Dunakeszi Kártyával, és ez a szám hónapról hónapra emelkedik.

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője

Januárban mennyire tervezik meg előre az egész évet?

Nemhogy januárban, már tavaly ősszel nagy szervezésben voltunk 2024-re vonatkozóan. Akkor van lehetőség színvonalas fellépőkkel szerződni, ha már az előző év közepén, végén tudjuk, hogy mikor, milyen rendezvényre kit szeretnénk elhívni.

Fontosnak tartjuk, hogy a dunakesziEk jól érezzÉk magukat, azt érezzék, a város valóban az otthonuk. Ezért is igyekszünk a visszajelzések alapján megvalósítani a látogatók kéréseit.

Tavaly először rendezték meg a Dunakeszi Borsétányt a Duna-parton

Így a rendezvénynaptár már jóval hamarabb megvan, mint az adott év kezdete. Érdekes a rendezvényszervezői szakma. Amikor a látogatók részt vesznek egy rendezvényen, mi már két eseménnyel előrébb járunk a konkrét szervezésben. Gondolok itt a hatósági engedélyekre, a színpad- és hangtechnikára, a fellépőkre és egyéb kiegészítő programokra, a szemétszállításra, a vendéglátókra vagy a biztonsági személyzetre. Nagyon komplex egy-egy városi rendezvény megszervezése, de

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője és a programiroda csapata

szerencsénk van, mert egy nagyszerű csapattal dolgozhatunk együtt. Nagyon köszönöm a Dunakeszi Programiroda kollégáinak, hogy minden erejüket beleadva, még munkaidőn kívül este vagy hétvégén is dolgoznak egy-egy Gyereknap, vagy Szent Mihály-napi búcsú sikerén.

Megvan a Dunakeszi Feszt pénteki fellépője

Azt mondja, kész az idei tervezés. Elárul egy fellépőt a Dunakeszi Fesztről?

Gondoltam, hogy nem úszom meg a kérdést – mondja nevetve az alpolgármester. Idén is szeretnénk minden korosztálynak programot kínálni a Dunakeszi Feszten, de mivel erre érkezett a legtöbb kérdés, legyen akkor a pénteki fellépő, akit elmondok.

Szeptember 6-án többek között a Valmar is koncertet ad, a fiatalok kérésére.

Maradva kicsit a jelennél. Mi a következő esemény, amire most készülnek?

Most a Dunakeszi Mindmegeszi a következő nagy rendezvény. Nagyon várjuk. Közel negyven csapat jelentkezett, így étel és ital is lesz bőven, a hangulatról pedig a színpadi programok is gondoskodni fognak. Ezen kívül már lehet jelentkezni a házasság hete alkalmából tartott eseményünkre is. Pindroch Csaba fergeteges előadását láthatják a nézők. Emellett folyamatosan vannak kisebb események, megemlékezések, intézményi évfordulók, szinte minden napra jut valami program. Az biztos, hogy a programirodával mozgalmas az élet.

A II. Dunakeszi Mindmegeszi programja

Lesz valami, ami új vagy más lesz, mint az eddigi években?

Idén is lesznek új rendezvények. Ezek közül egyet emelnék ki. A Dunakeszi Diáknegyed Lego-napra már izgatottan készülünk. Több mint 100 résztvevővel készül a diáknegyed legó mása, ennek részeit fogjuk összeilleszteni. Ezen kívül idén újra lesz repülőnap, valamint természetesen a Foci Eb-re is készülünk. Azoknak, akik nem szeretnének lemaradni, ajánlom, hogy nézzék meg az éves programnaptárunkat, várunk mindenkit szeretettel valamennyi eseményünkre!

Előző cikkTOP 5 újévi fogadalom
Következő cikkKigyulladt kamion miatt torlódik a forgalom Dunakeszinél