Ma tartották meg az I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérfesztivált. Úgy látszik, hogy a dunakesziek már nagyon ki voltak éhezve egy ilyen rendezvényre, és ezt nemcsak a hatalmas tömeg bizonyítja, hanem az is, hogy hamar elfogyott az étel. A vándorkupát a Kis kupac kavics kupec, azaz a Mi A Kavics csapata nyerte.

A jó idő és az újdonság ereje is közrejátszhatott abban, hogy több ezren mentek el a Katonadombra azért, hogy megkóstolják a csapatok által készített toroskáposztát, kolbászt, orjalevest és hurkát. Amíg gyúrták a tölteléket, sercegett a zsír, gyöngyözött a leves, addig a színpadi műsorok szórakoztatták a vendégeket.

Fellépet a szeniorörömtánc-csoport, a VSD Cheerleader csapata, Váradi Gábor, a Két Zsivány, Márió és a Dunakeszi Koncertfúvósok is. A mulatós zene és a pálinkaverseny is hozzájárult ahhoz, hogy vidám tánc alakult ki a színpad előtt.

A kilátogatókat kérdezve, mindenki üdvözölte a rendezvény ötletét, de akadtak olyanok is, akik nehezményezték, hogy nem jutott nekik étel a csapatok főztjéből.

13 csapat mérettette meg magát, akiket alapos kóstolgatás után pontozott a zsűri. A bírák elnöke Tóth Csaba rendőr ezredes, rendelkezésen lévő rendőrkapitány volt. Süteményzsűri: Kun Miklós, Radvánszki Edit és Pollermann Judit. Kun Miklós személyében igen magasan volt a léc, hiszen neki és testvérének köszönhetjük Dunakeszi tortáját, ami a mai napig a helyiek kedvence. Disznótoros zsűri: Bőgér Zoltán, a Bőgér hentesüzlet tulajdonosa, hozzákapcsolódik a Bőgér Bisztró is. Zsezserán Antal hentes, akinek még a kertje is elismerésben részesült és Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, edző. Pálinkazsűri: Tóth György, a Frakk Bt. tulajdonosa és a Hungast Vital képviselője. Ők figyelték árgus szemekkel, melyik ételek voltak a legfinomabbak, hol volt a legjobb hangulat, és ki hozta a legjobb pálinkát.

A zsűri

Kollégáink szubjektív véleménye, hogy a legviccesebb csapatnév a Testi sertés volt, a legjobb sütit a Malacszecskázóknál ettük, a legjobb díszítés pedig ez a kis házikó volt, de hát mi csak amatőrként vettünk részt az eseményen.

Volt olyan a csapatok között, akik amatőr kollégaként, baráti társaságként álltak össze, és voltak profik is. De annyit elmondhatunk, hogy a hangulat minden csapatnál nagyszerű volt. Nézze meg videónkat, ahol a tikos összetevőkről és a fortélyokról faggattuk őket.

Eredmény

Az esemény házigazdája és háziasszonya

Legjobb pálinka – Testi sertés, különdíjas: Bögöziék csapata

Legjobb pogácsa és sós sütemény – Horváth kert

Legjobb pecsenye – Húslincák, különdíjas: Kis kupac kavics kupec

Legjobb toroskáposzta – Székelykeresztúr

Legjobb orjaleves – Bögöziék csapata

Legjobb hurka – Vagány Sertés Darabolók

Legjobb kolbász – Fóti kolbi

Legjobb tepertő – DDN Röfi Team

Legjobb tálalás – Kis kupac kavics kupec

Legtakarosabb sátor – Barátok a jó dolgokban is felelős társaság

Legjobb csapatnév – Hasutasok

Legjobb hangulatú csapat – Malacplacc

Leggyorsabban dolgozó – Malacszecskázók

Legjobb böllér – Csoma István

A vándordíjat a legtöbb kóstolójegyet gyűjtő csapat, a Kis kupac kavics kupec kapta.

Önnek hogy tetszett a Dunakeszi Mindmegeszi?

Előző cikkNem aprózzák el a csapatok a Dunakeszi Mindmegeszin
Következő cikkBécstől a Köröndig – muzsika Dunakeszin