Több mint a 150. „Tiszta udvar rendes ház” táblát adta át Nyíri Márton alpolgármester és Juhász Ádám, Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja. Ezúttal Zsezserán Antal és felesége vehette át az elismerést.

Juhász Ádám elmondta, „büszkék vagyunk, hogy átadhattuk az elismerő táblát, hiszen a díjazottak nemcsak önmaguk örömére formálták igényessé és rendkívül széppé kertjüket, hanem ezzel hozzájárulnak Dunakeszi környezetbarát, hangulatos kisvárosi arculatának kialakításához is. Hálásak vagyunk, hogy nagyon sok Alagon élő lakótársunk gondozza példaértékűen környezetét, udvarát, ezzel is támogatva az önkormányzat városszépítő törekvéseit.”

Zsezserán Antal elárulta, hogy 20 éve gondozzák a kertet, de a fű, amelyre talán a legbüszkébb, az például 3 éves. „Rengeteget foglalkozunk vele. Feleségemmel közösen terveztük, szeretjük a teret, szellősre, igényes kertet szerettünk volna. A virágokat a feleségem kezeli és a fűben lévő motívumokat is szintén ő készíti. Mindenki dicséri a kertet, büszkék vagyunk rá.”

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az elismerés, azt mondta: „megtiszteltetés, de sokat dolgoztunk érte.”

Nyíri Márton alpolgármester elmondta, hogy legtöbben saját maguk jelentkeznek a programba, de volt már, hogy névnapi meglepetésként sikerült átadni a táblát.

A főbb feltételek:

  • – A háznak legyen rendezett, tiszta, a városképbe illeszkedő homlokzata.
  • – A kert legyen zöld, cserjékkel, fákkal, virágokkal beültetve.
  • – A tulajdonos a szelektív gyűjtésben vegyen részt és autójának parkolását telken belül oldja meg.

Egy nagyon egyszerű űrlapot kell kitölteni. A dokumentum és a leírás ITT elérhető.

Előző cikkBeérett az első gyümölcs – elballagott az első német nemzetiségi osztály a Fazekasból
Következő cikkTakarítót és karbantartót keres a Széchenyi iskola