A Farkas Ferenc zenei bérlet 3. előadásán, a Radnóti Miklós Gimnázium aulájában Bécsi klasszikusok címmel adott koncertet a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar szombat este. A bécsi klasszika korszakát idézték meg a hangversenyen, három nagy zeneszerző óriás, Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy művének előadásával. Mozart A-dúr zongoraversenyét Benedekfi Tünde zongoraművésznő adta elő. A koncert előtt Farkas Pál karmesterrel beszélgettünk.

Milyen koncertjeik voltak már ebben az évben?

Tíz újévi koncertünk volt az ország minden részén, természetesen Dunakeszin volt az egyik. Ezeket követően a bérleti hangversenyeinkre folytatjuk a próbákat, a felkészülést. Ez a harmadik bérletes előadásunk, mindegyiket itt, a Radnóti Miklós Gimnáziumban rendeztük meg, mivel a művelődési ház nagyterme még zárva van. A negyedik bérleti koncertünk is itt lesz, aztán bízunk benne, hogy megjön a jó idő, és akkor a Köröndön folytatjuk. Ott nyáron 4 koncertünk lesz.

Mit kell tudnunk a mai koncertről?

Klasszikus koncertnek hirdettük meg, bécsi klasszikusok darabjait adjuk elő. Haydntól egy nagyon aranyos nyitányt játszunk, Mozarttól egy zongoraversenyt, Beethoventől pedig az V. (Sors) szimfóniát.

Nagyon jó helyszínnek látszik a gimnázium aulája.

Nagyon jó, hogy van ez a lehetőség. Az jutott eszembe, hogy gyerekoromban Vácott nagyon sokszor jártam koncertekre. Akkor még nem voltak hangversenytermek, nem volt olyan művelődési ház, ahol impozánsan meg lehetett volna tartani egy ilyen koncertet – ugyanígy az iskoláknak az aulájában voltak az előadások. Úgyhogy ez egy kis nosztalgia most. Dunakeszin az iskolák aulája úgy van kialakítva, hogy közösségi tér is legyen egyben. Kiállításokra, koncertekre, illetve minden olyan rendezvényre alkalmas legyen, amire az iskolában és esetleg a környezetében szükség van.

Előző cikkDunakeszi Mindmegette
Következő cikkVidrai-Soltész Zoé, a dunakeszi műkorcsolya-tehetség