Az elmúlt három nap bizonyára sokáig emlékezetes lesz a dunakeszieknek. Közkívánatra az önkormányzat olyan fellépőket hozott el a Dunakeszi Fesztre, akik rendszeres telt házas előadói az Arénának, a Budapest Parknak és az országos fesztiváloknak egyaránt. A Feszt azonban több volt, mint koncertek sora, a napközbeni programokkal kiegészítve igazi közösségi eseménnyé, nagybetűs fesztivállá vált. Ugyan volt hosszú sorban állás és egy elmaradt gyerekkoncert is, de összességében több tízezer ember mutatta meg, hogy bulizik Dunakeszi. Olvassa el képes beszámolónkat. Ha pedig elmondaná a véleményét, töltse ki ezt a kérdőívet, ne feledje bejelölni a Dunakeszi Postot 😉

A három nap alatt annyian voltak kint, mint Dunakeszi teljes lakossága, és nemcsak a tinik. A kisgyerekes családoktól a nyugdíjasokig mindenki szép számmal fordult meg a XII. Dunakeszi Feszten.

A legnagyobb hazai előadók koncertjére bulizott Dunakeszi

Családi programokban nem volt hiány

A gyerekeknek igazi paradicsom volt a helyszín. Meglehetősen sok volt az ingyenes játék is, ami valljuk be, a szülőknek hatalmas segítséget jelentett. Ugrálóvárazni, népi játszóterezni, kézműveskedni, ládavasutazni, játszósarkokban matatni – mind, mind lehetett ingyenesen is.

Aki pedig át akarta lépni a határait, felülhetett a Star Flyer nevű csodatoronyra szerelt körhintára. Büszkék vagyunk a fotósunkra, Bendére, hogy bár minden porcikája ellenkezett, felült az óriáskerékre. Szerintünk a képekért megérte, őt pedig nem idézzük most önöknek… 🙂

A legnagyobb hazai előadókat hozták el a szervezők

A legtöbben a pénteki Azahriah koncerten voltak, soha nem látott tömeg volt a repülőtéren. De ByeAlex és a Halott Pénz is megtöltötte a küzdőteret.

Ami Nektek fontos, nekunk is az! 💙💚 #fiatalok #dunakeszi

Közzétette: Dióssi Csaba – 2023. szeptember 9., szombat

A vasárnapi zárókoncerten pedig kicsiktől a nagyokig mindenki együtt énekelte a legenda, Charlie legnépszerűbb dalait.

A zárókoncert előtt, a tizenkét éves hagyománynak megfelelően kisorsolták a Dunakeszi Feszt két fődíját – a Decathlon jóvoltából egy elektromos rollert és a Winkler Sport és a Merida felajánlásával egy Merida kerékpárt. Mindkét nyeremény dunakeszi lakoshoz került.

Bűdi Szilárd műsorvezetővel Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Dióssi Csaba polgármester sorsolja ki a nyereményjáték fődíját

Népszerűek voltak a napközbeni programok is

Szombaton a hagyományos Dunakeszi 7próbán rekordszámú résztvevő volt. Tíz csapat mérte össze az erejét és az ügyességét. A bajnok pedig idén is a Dunakeszi Járműjavító csapata lett.

A Dunakeszi 7próba győztes csapata idén is a Dunakeszi Járműjavító lett

Dióssi Csaba polgármester irányításával az önkormányzat is részt vett a barátságos versengésben, ők a negyedik helyet szerezték meg.

Dunakeszi Odateszi néven indult el az önkormányzat csapata, akik a tíz csapatból a negyedik helyet szerezték meg

A középső sor kirakodóvásárán főként dunakeszi vállalkozók hozták ki a termékeiket. Voltak itt ékszerek, kecskehús, szörpök, különleges ruhák, édességek, könyvek. Mindenki találhatott magának valamit.

Cuki kézműves játékokat is beszerezhettek a fesztiválozók

Emellett több kitelepülő is volt, akik a tevékenységükre próbálták felhívni a figyelmet. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár például filléres könyvvásárt tartott, de kitelepült a Német Nemzetiségi Önkormányzat is.

A város több intézménye, helyi vállalkozások is kitelepültek a Dunakeszi Fesztre

Nagyon izgalmas összeállítással érkezett a dunakeszi technikai kiállítás is.

A dunakeszi technikai kiállítás megtekinthető évközben is a Dunakeszi, Szent István utca 19. szám alatt

Kollégánk egyik kedvenc helyszíne a Norcolor Kft. oázisa volt. Jó ötlet volt pálmafákkal kitelepülni, egyből odacsábította az embert a 30°C-fokos hőségben. Ingyen szörptől az ötletesen kitalált gyerekjátékokig mindennel készültek.

A Norcolor Kft. egy igazi oázist hozott létre a Feszten

Ha már Dunakeszi a sportok városa, kint volt a VSD is

Megnéztük a Városi Sportegyesület Dunakeszi sportválasztóját is, ahol folyamatosan érkeztek a családok. Többen egyből be is iratkoztak a számtalan szakosztály egyikébe.

Nagy volt az érdeklődés a VSD dzsúdóbemutatóján, úgy tűnik, a küzdelmeket nemcsak az ókorban, most is szeretik nézni az emberek.

A VSD dzsúdószakosztályának bemutatója

A kisszínpadon szombaton és vasárnap folyamatosan mutatkozhattak be a helyi művészeti csoportok. Itt voltak természetesen a “redites hölgyek” is, akik generációkat összekötve a maminbaba anyukás csoporttal közösen is bemutattak egy koreográfiát.

REdit szeniortánccsoport bemutatója

Bemutatkoztak többek között a német nemzetiségi oktatás művészeti csoportjai is.

Bemutatkozott a Fazakes iskola német nyelvi osztálya is

A Zöld Dunakeszi Program ökosátra annyira bejött nekünk, hogy külön is beszámoltunk már róla. Nyíri Márton, Dunakeszi környezetvédelemért felelős alpolgármestere maga is meglepődött, hogy több mint ötszáz család látogatta meg a sátrat, és próbálta ki például a gyógyteák készítését, vagy érdeklődött a felelős állattartás részleteiről.

Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester a Zöld Dunakeszi Program sátrában

Imádtuk a Nemzeti Nyomozóiroda kutyás bemutatóját. A repülőtér szomszédságában képezik ki a világ nyomozókutyáinak legjavát. Ebből a nem kis munkából kaphatott ízelítőt a közönség. A kutyák a hőség és a zaj ellenére lelkesen keresték a pénzt, és kapták el a “rosszfiúkat.”

Rendőrségi kutyabemutató a Feszt második napján

Közzétette: Dunakeszi Post – 2023. szeptember 10., vasárnap

A Dunakeszi Shopban dunakeszi termékeket lehetett megvásárolni. Itt egyértelműen a dunakeszi matrica vitte a prímet. Aki még nem hallott a Gyűjtsd össze Dunakeszit matricás albumról, feltétlen olvassa el ezt a cikkünket.

A Dunakeszi Shop termékei közül egyértelműen a matrica vitte a prímet

Az eseményen egyébként plusz matricát lehetett begyűjteni például a kirakóval vagy az agyagozással, de még csuhéjbaba-készítéssel is.

Kézműveskedési lehetőség is bőven akadt a Feszt kínálatában

Rengeteg kép, még több élmény

A Post munkatársai folyamatosan tudósítottak a helyszínről, így aki nem elégszik meg a fenti beszámolóval, nézze meg, mit szóltak a tinilányok Azahriah koncertjéhez, milyen volt a Halott Pénz koncertje, hogy szállták meg szombaton a családok a repülőteret, hogyan sikerült megmenteni egy férfit, aki szívinfarktust kapott, de a gyors újraélesztésnek köszönhetően már szerencsésen lábadozik, és milyen küzdelmeket hozott a Dunakeszi 7próba.

Képeinket visszanézve pedig újra átélheti a nyári rendezvények hangulatát idéző Dunakeszi Feszt legjobb pillanatait.

Előző cikkÚtlezárások a városban
Következő cikk“Nagyon várom, libabőrös lettem” – A diákok is megnézték az épülő diáknegyedet