A VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola, valamint a IV. Béla Király Gimnázium évnyitóján is ott voltunk, de legalább ennyire érdekelt minket, hogy mit szólnak a diákok a 7 épületegyüttesből, és a hozzátartozó infrastruktúrából álló komplexumhoz.

Az ország legnagyobb középiskolai beruházása láthatóan mindenkit lenyűgözött. Volt, aki megjegyezte, hogy az is vonzó számára, hogy beleírja magát a város történelmébe, és olyan is volt, aki libabőrös lett.

Másnak a letisztult formák, megint másnak pedig a monumentalitása tetszett a legjobban.

Dióssi Csaba polgármester a körbevezetésen elmondta:

“Amikor elkezdtük tervezni a Dunakeszi Diáknegyedet, konkrét célokat határoztunk meg. Egyrészt, hogy piacképes képzésekben vehessetek részt, hogy szakmát szerezhessetek, és jó alapokat kapjatok. Másik célunk, hogy jól felkészült tanárokat biztosítsunk nektek, akiket megbecsülünk, hiszen ők segítenek nektek megalapozni a piacképes tudást.

Fontos nekünk, hogy a tanáraitok is jó körülmények között tudjanak dolgozni, ti pedig jó körülmények között tanulhassatok.

Emellett nem elhanyagolható tény, hogy városunk szoros testvérvárosi kapcsolatokkal rendelkezik. Így segíteni tudunk benneteket a külföldi kapcsolatszerzésben, ezzel a tapasztalattal pedig magabiztosabbá váltok, segíti a magabiztos és helyes nyelvtudást, és természetesen így ti is tovább erősítitek a közösségünket” – osztotta meg a gondolatait a diákokkal Dióssi Csaba polgármester.

Dióssi Csaba polgármester vezette körbe a leendő diákokat a Dunakeszi Diáknegyedben

A polgármester úgy fogalmazott, hogy Dunakeszi jelen pillanatban egy oktatási oázis, hiszen itt más munka folyik, mint az országban sok helyen. A városvezetés egyirányba halad, ennek jótékony hatását pedig tapasztalni fogják az ide járó diákok és családjaik is.

A Váci SZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanárai

A IV. Béla Király tagintézmény diákjainak bejárásról készült videónkat is tekintse meg, ahol több részletet is láthat az épülő Dunakeszi Diáknegyedről.

A diákok várhatóan 2024 szeptemberében kedzhetik meg a tanévet a Dunakeszi Diáknegyed épületeiben.

Előző cikkIgazi, nagybetűs fesztivállá nőtte ki magát a Dunakeszi Feszt
Következő cikkPotápi Árpád János: a gyerekekben erősíteni kell a magyarságtudatot és a hazaszeretetet