Nem mindennapi szeptember a mostani Dunakeszin. A Lányi Ferenc Technikum évnyitója után ott voltunk a VI. Béla Király és a Radnóti Miklós Gimnázium tanévkezdési ünnepségén is. Most ősszel új gimnáziumi osztályok, új technikumi képzés indul, de idevehetjük az egész kicsiket is, hiszen megkezdte működését a Rapid Bölcsi és a plusz négy csoporttal bővített Napsugár Bölcsőde is.

A IV. Béla Király tagintézmény gimnazistáinak száma a két új nyelvi előkészítő osztállyal immár 115 főre emelkedett, és 20 tanár foglalkozik majd velük a mindennapokban.

A diákok a következő tanévet a Dunakeszi Diáknegyedben kezdhetik meg

A megjelenteket Zentai Kati, a tagintézmény vezetője köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy milyen nagyszerű együttműködni a technikummal, és közösen dolgozni azért, hogy 2024 szeptemberétől együtt vegyék birtokba a Dunakeszi Diáknegyedet.

Az évnyitón részt vett Nyiri István, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója, Dióssi Csaba polgármester és Szekeres-Joó Eszter, a Lányi Ferenc Technikum igazgatója

Azt mondják, sok jó ember kis helyen is elfér. Ezt bizonyítják a „bélások” és a „lányisok” is, hiszen a két képzési formában összesen közel 180 gyerek kezdi meg a tanévet az ideiglenes helyükön. A tagintézmény és a technikum átmeneti helyén tovább folytatódtak a felújítások, bővítések, hogy idén szeptembertől hat osztály kezdhesse meg a tanulmányait.

„Izgalmas év elé nézünk, hiszen legóból is megépítjük az iskolánkat, emellett 12 diák Erasmus-ösztöndíjjal Malagán tanulhat angol nyelven környezetvédelmet, környezettudatos szemléletet”

– emelte ki az igazgató.

Zentai Kati, a IV. Béla Király tagintézmény igazgatója

A diákokat arra kérte, hogy bátran alakítsák a gimnázium hagyományait, szokásait, a szülőknek pedig megköszönte, hogy bizalmat szavaztak az intézménynek, és létrehozták a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium Diákjaiért Alapítványt. Miután bemutatta a tanári kart, hivatalosan is megnyitotta a tanévet.

Jubilál a Radnóti

Percekkel később pedig már a Radnóti Miklós Gimnázium évnyitójára rohantunk át, ahol Nyiri István igazgató köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megköszönte az önkormányzat támogatását, aminek köszönhetően kívül-belül megújult épületben kezdhette meg az évet a gimnázium.

Az eseményen részt vett Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán alpolgármester, beszédet mond az iskola igazgatója, Nyiri István

„Megünnepelni, hogy iskolába kell járni? Igen. Van mit ünnepelni. Hiszen nem is olyan régen még csak a tehetősebb családok engedhették meg maguknak, hogy gyermekeik tanuljanak. Sok országban ez még máig komoly feladat. Emellett iskolánk életében különösen fontos a mostani évnyitó, hiszen 60 évvel ezelőtt kezdte meg működését az iskola. Az első diákok ma már nagypapák, nagymamák. Ma már az ő unokáik járnak ide. Mára 22 osztályban 780-an tanulnak itt.

Mostanra már nem egy egyszerű vidéki kis gimnázium vagyunk, hanem az ország legjobbjai közé tartozunk”

– emlékeztette a közönséget az igazgató.

780 diák jár a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumba, amely idén ünnepli 60 éves fennállását

Az iskola a jubileum alkalmából ünnepségsorozattal készül. Ha ön is radnótis volt, ezt a cikket mindenképpen olvassa el.

Nyiri István igazgató köszönti a jubiláló kollégákat

Ha a technikumi évnyitóra is kíváncsi, kattintson ide, ha pedig tudni akarja, miért érdemes autóval még egy ideig hamarabb elindulni reggelente, akkor pedig kattintson ide.

Előző cikkLegózni menő – Dunakeszin megkötötték a „LEGO-szövetséget”
Következő cikkPlusz egy mosoly – Milyen volt Lányi Ferenc, a most induló technikum névadója valójában?