A Dunakeszi szabadstrand területén rendezik meg az első Dunakeszi Borsétányt június 9. és június 11. között. Az első, esőtől nem mentes pénteki napon kb. 1500-2000 ember látogatott el a rendezvényre. Aki kilátogat, az egy egyedi, dunakeszi feliratú üvegpoharat vihet haza. A kínáltról már írtunk ebben a cikkünkben.

Kundlya Zsófia és Pethő Krisztián képviselő a rendezvény házigazdáiként fogadták a Dunakeszi Borsétány résztvevőit, illetve konferálták fel a program fellépő művészeit. Portálunknak elmondták, hogy a minőségi borok szerelmesei nagy örömmel látogatnak ki a rendezvényre, akik még az esőtől sem riadnak vissza. A programot úgy állították össze a szervezők, hogy igyekeztek minél több korosztálynak lehetőséget adni a kikapcsolódásra, szórakozási lehetőségre. Szombat délelőtt 10 órától délután 14 óráig Dargay Attila nagyszerű filmjeinek és a Napvirág Zenekar interaktív családi koncertjének örülhettek a nézők.

Az eseményt Dióssi Csaba polgármester nyitotta meg

Pethő Krisztián képviselő szerint a lakosság részéről nagy igény volt már egy olyan rendezvényre, ahol a borok kaptak főszerepet. A pénteki nyitónapon nagyon sok dunakeszi látogatott ki a Duna-part közvetlen közelébe, hogy megkóstolja a Grand Tokaj, a Lajvér Borház, a Feind Pincészet, a Hajdu Roland Bükki Borok, a Holdvölgy Birtok és az egyetlen helyi termelő, a Guttmann Borház kiváló borait. Pethő Krisztián a pénteki rendezvény hangulatát egy friss rosé ízvilágához hasonlította, a szombatit pedig egy édes fehérborként írta le.

Kundlya Zsófia, a rendezvény háziasszonya és Pethő Krisztián képviselő, az rendezvény házigazdája

Kígyózó sorokban várták a borkóstolók, hogy megízlelhessék a különféle karakterű borokat. A dunakeszi lakosok Dunakeszi Kártyával 1000 forintért vásárolhatták meg a város nevével gravírozott egyedi borospoharat. Dunakeszi Kártya nélkül 1600 forintért juthatnak hozzá a borkedvelők az üvegpohárhoz, amit jövőre hozhatnak ismét magukkal a rendezvényre. A szombati borkóstolók a platánfák alatt, hangulatos megvilágításban hallgathatták este Pándi Balázs, Oláh Krisztián és a Gyémánt Bálint Trió műsorát.

Családi programnak is tökéletes a Dunakeszi Borsétány

Guttmann Vilmos az egyetlen helyi bortermelőként vett részt a borsétányon. A helyi bortermelőnek a zöldveltelini bora volt a legközkedveltebb, amit a bortermelő azzal indokolt, hogy az 5,2 savtartalmú zöldveltelini egy lágy bor, aminek savassága ideális a borfogyasztók számára. A pölöskei muskotálybora is nagyon kapós volt a borkóstolók körében, amely csemegeszőlőből készült, illetve a zweigelt szőlőből présel félédes vörösboruknak is sikere volt, ami Dunakeszi határában terem.

Guttmann Vilmos és felesége, egyetlen helyi termelőként vesz részt a háromnapos eseményen

A tapasztalt borásztól sokan megkérdezik, hogy hol termeszti a szőlőt Dunakeszin. Megtudtuk, hogy az M2-es és a 2-es főutat összekötő új műút mellett. Guttmann Vilmos első szőlőültetvényét 1982-ben létesítette Vácott, a Törökhegyen, majd később Erdőkertesen is telepített szőlőt.

Egyedi borospohárba lehet kérni a kóstolókat, amely Dunakeszi Kártyával kedvezményes

„Nem számítottunk ilyen nagy érdeklődésre, mert eddig az volt a szomorú tapasztalatom, hogy nem igényli Dunakeszi lakossága a bort, inkább a sört isszák szívesebben a helyiek. A sörfesztiválon már többször kivonultunk, de nem volt nagy érdeklődés a boraink iránt. Most kellemesen csalódtunk. Mi vagyunk itt az egyetlen helyi bortermelők, és szívesen megkóstolják a borainkat, aminek mi nagyon örülünk”- mondta Guttmann Vilmos.

A többi borászt is meglepte a dunakeszi közönség nagy érdeklődése a rendezvény irányt. Vasárnap még érdemes kilátogatni a finom borok kedvelőinek, a szervezők nagyon szép helyszínre, remek programokkal álmodták meg a Dunakeszi Borsétányt.

Előző cikkŐrület, miket képesek ellopni a vendégek a hotelszobákból!
Következő cikkDunakeszin egyedülálló módszerrel emelik ki a zenei tehetségeket