Cikksorozatunkban azokat a díjazottakat mutatjuk be, akik ünnepélyes keretek között a város születésnapján vehették át a kitüntetésüket. Összesen kilencen kaptak elismerést, Seltenreich Máriát, az Eszterlánc óvodátDr. Varga ImrétLengyel Istvánt, Kárpáti Zoltánnét és Galambosné Tuba Zsuzsannát mutattuk be eddig. Mostani cikkünkben Homolya Józsefet ismerhetik meg, aki idén a Dunakeszi Városért díjat vehette át.

Homolya József Vácon született 1972. május 9-én. Egész élete Dunakeszihez köti, gyerekkorában a lóversenypálya területén éltek, a természet, az állatok szeretete talán innen ered. A Széchenyi István Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd a Radnóti Miklós Gimnáziumban folytatta, érettségi után a Bánki Donát Műszaki Főiskolán szerzett diplomát szervező és informatikus szakmenedzser szakon. Már fiatalkorában megmutatkozott szorgalma, törekedett az önállóságra, főiskolás évei alatt például nyáron dinnyét árult, ebből egészítette ki a zsebpénzét. Sokan emlékeznek rá ezekből az időkből. Az iskolai és a gyerekkori barátságok a mai napig megmaradtak, szinte mindenhol ismerős arcok fogadják. Feleségével három gyermeket neveltek fel, és már az első unokának is örülhetnek. Szereti a természetet, hobbija a vadászat és a horgászat.

Ünnepélyes kitüntetés-átadás a VOKE József Attila Művelődési Központban

1995-ben megalapította a Dunakeszi Napló című kéthetente megjelenő közéleti lapot, ahol kiadó-főszerkesztőként dolgozott. 1998-ban az önkormányzati választásokon bekerült Dunakeszi Város Képviselő-testületébe, ahol 2000. májusig képviselőként tevékenykedett. 2000-ben megalapította a Dunakeszi Krónika című önkormányzati havilapot, amelynek évekig szerkesztője volt.

2000 májusában kinevezték a Termidor Kft. és a Dunakeszi Közüzemi és Komplex Vállalkozási Kft. ügyvezetőjének, amely cégek jogutódjának, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft.-nek ügyvezetője a mai napig, amely a városi közszolgáltatói feladatokat látja el. A vezetése alatt álló cég feladatai közé tartozik a távhőszolgáltatás biztosítása, a hulladékszállítás, a városüzemeltetés, a parkok és játszóterek biztonságos üzemeltetése, karbantartása, a vagyonkezelési feladatok, a temető üzemeltetése. Emellett a kft. számos városi beruházásban és fejlesztésben vállal aktív szerepet. Fontos számára a környezetvédelem, amit jól jelez, hogy a kft. aktív részese a Zöld Dunakeszi Programnak.

Munkáját az önkormányzat többször elismerte. 2013-ban kitüntetést kapott az árvízvédelemben való részvételért, 2018-ban a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. Dunakeszi Városért kitüntetést nyerte el, 2020-ban a koronavírus-járvány idején a városért tanúsított példaértékű munkájáért részesítették elismerésben.

Homolya József igazi lokálpatrióta, aki nemcsak szereti Dunakeszit, hanem a város fejlődése és jobbítása érdekében elkötelezetten és eredményesen dolgozik több mint 20 éve – áll a méltatásban.

Előző cikkTöbb száz dunakeszi óvodás kertészkedett a Föld napján
Következő cikkMost mondja el, min változtasson a MÁV és a Volán!