Cikksorozatunkban azt a 9 díjazottat mutatjuk be, akik ünnepélyes keretek között a VOKE József Attila Művelődési Központban vehették át a városi kitüntetéseket. Összesen 9 díjat osztottak ki. A Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil-díjat idén Dr. Varga Imre kapta. Nagy munkát végzett az egynapos sebészet magyarországi elterjesztéséért, és azért, hogy a járóbeteg-szakellátás mindinkább teljesen kezelhesse a betegeket, csökkentve ezzel a kórházi ellátási igényt. Nemcsak Dunakeszi köszönhet neki sokat, szakmai elismertségét mutatja, hogy 13 évig volt a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke.

Dr. Varga Imre Debrecenben született 1950-ben. Középiskolai tanulmányait is ott végezte, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. A Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzését követően a Hajdú-Bihar Megyei Kórház urológia osztályán kezdett el dolgozni, majd 1981-től lett a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet urológusa, ahol azóta is dolgozik. Volt idő, amikor háziorvosként is dolgozott, 1986-tól azonban csak a szakrendelésre koncentrált. 2001-ben szerezte meg másoddiplomáját a Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi Menedzserképző szakán, mint egészségügyi menedzser.

A kitüntetéséhez kapcsolódó méltatásból kiderül, hogy urológusként és szakorvosként sokat tett a járóbeteg-szakellátásban történő definitív ellátás meghonosításáért, ami azt jelenti, hogy nem “továbbutalással”, hanem helyben történő sikeres eredménnyel zárul a kezelés. Nagy munkát végzett az egynapos sebészet magyarországi elterjesztéséért, és azért, hogy a járóbeteg-szakellátás mindinkább teljesen kezelhesse a betegeket, csökkentve ezzel a kórházi ellátási igényt. E tárgyban tudományos munkássága kiemelkedő, több szakmai publikációja is megjelent, jelenleg is oktatói tevékenységet folytat.

Dióssi Csaba polgármester gratulált Dr. Varga Imrének a városi kitüntetéshez, mellette Erdész Zoltán alpolgármester és Juhász Ádám alag városrész megbízottja

Dr. Varga Imre több évtizede tevékenyen vesz részt a járóbeteg-szakellátás fejlesztésében, érdekképviseletének kialakításában, működtetésében. Munkájában mindig szem előtt tartotta a kórházhoz rendelt és a független rendelőintézetek szakmai elismertségének javítását, ellátó spektrumának növelését.

13 évig volt a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke

Több évtizedes gyakorló orvosi tevékenysége mellett különböző OEP és Egészségügyi Minisztériumi szakértői csoportokban dolgozott. A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség egyik alapítója és titkára, majd 1998-tól 13 éven át a szövetség elnöki tisztjét is betöltötte. Munkássága során az e területhez tartozó szakemberek (szakdolgozók és orvosok) szakmai elismertsége, szervezettsége sokat javult, az ellátásban betöltött szerepük hangsúlyt kapott. 2017-től befejezve vezetői és elnökségi munkáját a közgyűlés döntése alapján, mint a Medicina 2000 Örökös, Tiszteletbeli Elnöke támogatja tovább a magyar egészségügy, ezen belül is a járóbeteg-szakellátás ügyét.

Az egészségügy mellett a családja központi szerepet tölt be az életében. Három gyermek édesapja, ami nagy büszkeséggel tölti el. Nagyobbik fia már felnőtt, de két kisebb gyermekének életét még közösen egyengeti a párjával. A kitüntetés átadásakor megköszönték, hogy sok éve áll a dunakeszi lakosság szolgálatában, és képviseli a járóbeteg-szakellátás érdekeit.

Előző cikkMondja meg ön, hol mérjenek a rendőrök
Következő cikkPatikák húsvéti nyitvatartása Dunakeszin