Cikksorozatunkban azokat a díjazottakat mutatjuk be, akik ünnepélyes keretek között a város születésnapján vehették át kitüntetésüket. Összesen kilencen kaptak elismerést, Seltenreich Máriát, az Eszterlánc óvodát, Dr. Varga Imrét és Lengyel Istvánt mutattuk be eddig. Mostani cikkünkben pedig Kárpáti Zoltánnét ismerhetik meg, aki Dunakeszi Város Pedagógiai díjban részesült.

Kárpáti Zoltánné, Erzsike – ahogy legtöbben szólítják – 1961. március 6-án született Hajdúböszörményben. Általános iskolai tanulmányait Debrecenben végezte, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában érettségizett. A KLTE történelem–néprajz szakán diplomázott, majd a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán elvégezte a földrajz szakot is. Később a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás vezető oklevelet szerzett.

1987 óta dolgozik a dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol 1989-ben felső tagozatos igazgatóhelyettes lett. Kiemelkedő munkájáért több ízben kapott Kőrösi-emlékérmet.

2007-ben a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét vehette át.

2008-ban Székelykeresztúr város Pro Urbe éremmel tüntette ki.

Állandó szerzője volt az iskola évkönyvének, publikált az Iskolakultúra című folyóiratban is. Az iskola minőségirányítási és egészségnevelési programjának írásában is nagy szerepet vállalt, amely a Gallup Intézet honlapján olvasható.

Versenyeredményeire is büszke lehet, több alkalommal nyert csapata a városi helytörténeti vetélkedőn, amelynek az utóbbi években szervezője is. Földrajztanulmányi versenyen megyedöntőbe kerültek tanítványai, és a Kossuth Lajos országos versenyen is eredményesen szerepeltek a diákjai. Nagy horderejű iskolai rendezvények szervezésével is dicsekedhet. Kezdeményezésére vált jelentőssé az iskolai pályázati tevékenység, lett hagyománnyá a Testvériskolai Napok rendezvénysorozata, és került be az intézmény a közoktatási típusú sportiskolák közé. Elsők között kezdte használni pedagógusi és vezetői munkájában az informatikai eszközöket.

Igazgatóként a Kőrösiben

2008-tól – Kollár Albin nyugdíjba vonulása után – a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója lett. Közel 20 éves igazgatóhelyettesi munkája jó alap volt, hogy zökkenőmentesen átvegye a vezetést. A hagyományok megőrzése és ápolása mellett új kezdeményezések is kötődnek a nevéhez.

Kárpáti Zoltánné a Városi Néptánc gálán

Kezdetektől sikeresen pályázott a Határtalanul programra minden évben, amelyet Erdélybe szervezett a 7. osztályosoknak. Támogatja a Városi Néptánc gála szervezését, az Iskolagaléria programot, a Gérecz Attila szavalóversenyt, és minden olyan intézményi és városi programot, amely az intézményi és városi közösség erősödését szolgálja.

Előző cikkTöbb mint 1400-an álltak rajthoz az idei Futakeszin
Következő cikk23 tűzoltóautó és 200 ember oltotta el a lángoló fóti Mercedes Autócentrumot