Mint írtuk, ünnepélyes keretek között a VOKE József Attila Művelődési Központban adták át a városi kitüntetéseket, pont a város születésnapján. Összesen 9 díjat osztottak ki. A Dunakeszi Város Közbiztonságáért díjat idén Seltenreich Mária kapta. Specialitása a kiemelt jellegű, főként a családi erőszak körébe tartozó, bonyolult és szerteágazó bizonyítást igénylő büntetőeljárások vizsgálata. Ismerje meg Seltenreich Máriát.

Seltenreich Mária Zsuzsanna Budapesten született, 1965. január 8-án. Általános iskolai tanulmányait Tiszaderzsen kezdte, majd 1976-ban Dunakeszire költözött és a 2. számú (ma Széchenyi István) Általános Iskolában fejezte be. A 8. osztály elvégzése után Budapesten, a Váci úti Közgazdasági Szakközépiskolában tanult, külkereskedelmi ügyintéző szakon. A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán 2000-ben szerzett humánerőforrás-menedzser diplomát. Rendőri felsőfokú képesítését a Rendőrtiszti Főiskola rendőrszervező tiszt szakán szerezte meg. Három gyermek édesanyja, egy unokája van.

Idén Seltenreich Mária kapta meg a Dunakeszi Város Közbiztonságáért díjat

1992. február 17-én nevezték ki a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Rendőrkapitányság állományába gazdasági előadó beosztásba közalkalmazottként. 2001. október 1-jén hivatásos állományba került, vizsgáló beosztásba. 2004. április 1. és 2006. május 15. között fővizsgálóként dolgozott. Ezt követően 2006. május 16-tól 2008. január 15-ig a Dunakeszi Rendőrkapitányság Hivatalának megbízott hivatalvezetői beosztását látta el. 2008. január 16-án a Bűnügyi Osztály Megelőzési csoport csoportvezetői beosztásában teljesített szolgálatot. 2013. május 1-je óta a Vizsgálati Osztály kiemelt fővizsgálója.

Lehet rá számítani

Utóbbi beosztásában éveken keresztül végezte a kapitányság bűnmegelőzési tevékenységét. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki a város oktatási, nevelési intézményeinek dolgozóival. A kiemelt jellegű, főként a családi erőszak körébe tartozó bonyolult és szerteágazó bizonyítást igénylő büntetőeljárások vizsgálatát végzi. Méltatásából kiderül, hogy munkájával felettesei és a nyomozásfelügyeletet gyakorló Dunakeszi Járási Ügyészség is nagyon elégedett. Szorgalmasnak és önállónak tartják, erőssége, hogy a felmerülő problémák megoldásában kreatív.

Az újoncok is számíthatnak rá.

A Vizsgálati Osztály állományába érkező kollégák beilleszkedésében és tanításában jelentős szerepet vállal, tapasztalatával és szakmai hozzáértésével segíti a fiatalabb vizsgálók fejlődését. Hosszú pályája során több tucat bűncselekmény elkövetője került „bíróság elé”.

Seltenreich Mária r. őrnagy 2023. június 30-án nyugállományba vonul.

Előző cikkHa kerékpározik, akkor irány a BalatonBike365 Port!
Következő cikkSzorgalmukért fürdőzést kaptak a dunakeszi gyerekek