Újabb egészségházat épít az önkormányzat, a Tóváros után ezúttal a Cserkész utca Fő utca sarkán. A korábban pszichiátriai ellátást biztosító épület egy ideje üresen áll, itt kíván felújítással és ráépítéssel egy modern egészségházat létrehozni a város. Hogy konkrétan mi lesz itt, és mire véljük a hónap harmadik egészségügyi bejelentését, arról Dióssi Csaba polgármestert kérdeztük.

Az elmúlt hónapban a harmadik egészségügyi bejelentést tette. Minek köszönhető ez, választási hajrá?

Akik választási hajrákban gondolkodnak, szerintem rosszul teszik. Hosszú távon sosem kifizetődő. Én a hosszútávú, tervezetett munkában hiszek. Abban, hogy a lakosság igényeire reagálva folyamatosan keresnünk kell az újabb és újabb lehetőségeket, mindegy, hogy épp választás előtt vagy után vagyunk.

Látjuk, hogy az egészségügy területén van tennivaló bőven. Ez egy országos probléma, amire mi helyben keresünk megoldásokat, a tétlen sajnálkozás nem Dunakeszi stílusa.

Az egészség megőrzése mindenki számára az egyik legfontosabb dolog, ezért a fejlesztéseket, lehetőségeket tekintve mi elmegyünk a falig, sokszor még kicsit tovább is.

Dióssi Csaba polgármester: Az országos problémákra helyben keresünk megoldást

Azt kérdezi, miért foglalkozunk most ennyit az egészségüggyel? Miért, mikor nem foglalkoztunk vele ennyit?

2010 óta, amióta polgármester vagyok, nem telt el úgy egy év, sőt, szerintem egy fél év sem, hogy ne indítottunk volna el újabb intézkedéseket az egészségügyi ellátás színvonalának emeléséért.

Felújítottuk és kibővítettük az Szakorvosi Rendelőintézetet, és elértük, hogy 2010-hez képest 2,5-szeresére nőtt a finanszírozott orvosi óraszám az SZTK-ban. Szűrőnapokat szervezünk, fogorvosi székeket, képalkotó eszközöket vásároltunk, oltási támogatásokat vezettünk be, felújítottuk a rendelőinket, hadd ne soroljam fel most minden intézkedésünket. Ahogy eddig is, természetesen most sem állunk meg, hiszen ahogy említettem, van tennivaló. Nemrég kezdtük el szervezni a családi szűrőnapokat, hematológiai, egyéb elemző készülékeket veszünk oda, ahol azt az orvosaink kérik, és igen, most építünk egy új egészségházat. Az elmúlt 10 év egy folyamatos építkezés volt az egészségügy területén, az ön által említett választási hajrát így meglehetősen erőltetettnek érzem.

Tegnap óvodát, ma egészségházat építünk. Dunakesziért holnap is elmegyünk a falig, olykor azon túl is!

Közzétette: Dióssi Csaba – 2023. november 29., szerda

Mindenki saját helyet kap

Ha jól tudjuk, nem lesz új körzet. Ki fog rendelni az új egészségházban?

Jelenleg minden orvosunknak, védőnőnknek van helye, de ennél mi többet szeretnénk nyújtani számukra, és persze a betegek, páciensek számára is. Ezzel a beruházással minden gyermekorvosunk külön rendelőben fogadhatja a gyerekeket, így komfortosabb lesz a várakozás, nem csúsznak egybe a rendelési idők. Ide fog költözni a IV. számú gyermekorvosi, az V. számú fogorvosi körzet, valamint az I., a X. és a XII. védőnői körzet is. A védőnőink is megérdemlik, hogy végre méltó és állandó helyet kapjanak a sok költözés után, ugyanis a felújítások miatt többször költözniük kellett.

Úgy fogalmaz „védőnőink”. Úgy tudjuk, hogy már nem az önkormányzatokhoz tartoznak, átkerültek az államhoz.

Nézze. Nekünk ők a mi védőnőink. A dunakeszi családok dunakeszi gyermekeit látják el. Teljesen mindegy az átcsoportosítás. Feladatunknak érezzük, hogy minél jobb körülményeket biztosítsunk számukra, és megkapják a végleges helyüket.

Mikor indul az építkezés, mikor lesz a költözés?

Januárban vonul fel a kivitelező, és várhatóan 2024 végén költözhetnek át a rendelések.

Előző cikkTöbb mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok
Következő cikkRendőri intézkedés közben halt meg egy férfi