Ragyogó napsütés, vidámpark, munkagépek, finomságok, ajándék a város sátránál és persze matricagyűjtés is volt a dunakeszi óriás gyereknapon. Mutatjuk, mi hogyan láttuk a rendezvényt.

Rengetegen voltak, de délelőtt 11-ig kényelmesen ki lehetett próbálni mindent. A majálisból okulva már kezdés előtt egy kicsivel kint voltunk, így bőven jutott idő mindenre.

A vidámparkban a szokott módon a gyereknapra való tekintettel voltak ingyenes játékok, a fizetősöknél pedig érvényes volt a dunakeszi kedvezmény – annak, aki felmutatta a Dunakeszi Kártyáját.

Az egyik legnépszerűbb játék a gyereknapon ez a torony volt

Kedvencünk ezúttal a matricabeszerző körút volt. A legkitartóbb gyerekek négy matricát is begyűjthettek a Gyűjtsd össze Dunakeszit albumba. Aki pedig ennyivel sem érte be, annak lehetősége volt vásárolni is. A Redit sátránál mozgásos feladat volt, a Kresz Mária Alapítvány sátránál kézműveskedni lehetett, a nagycsaládosoknál feladatlapot kellett megoldani, a városi sátornál pedig kirakózni lehetett egy-egy újabb matricáért.

Összesen 4 matricát lehetett begyűjteni az eseményen

A népi játszótér sosem megy ki a divatból. Azonban ennél is népszerűbb volt a kisállat-simogató, ahol kiskacsákat, nyuszikat, kiscsibéket, sőt, egy törpemalacot is lehetett simogatni.

A kisállat-simogató sztárja a törpemalac volt

A színpadi programok is népszerűek voltak, de az előadások közötti szünetben is sokan választották a színpad előtti árnyékolót, ami nem csoda, hiszen igencsak tűzött a nap.

A Penta óriás homlokrakodója nem semmi látványt nyújtott.

Óriás homlokrakodó

Aki pedig még több járműre vágyott, az felpattanhatott a Dotto városnéző kisvonatra, ami átvitte a Dunakeszi Járműjavító nyílt napjára.

Az önkormányzat sátránál nemcsak matricát lehetett kapni, hanem Dunakeszi Szeletemet és játékokat is osztogattak a gyerekeknek. Sőt, aki szerette volna közelebbről is megismerni a Dunakeszi Diáknegyedet, az az egy méretes makett mellett kaphatott tájékoztatást.

Szabó József önkormányzati képviselő mutatja be az érdeklődőknek az épülő Dunakeszi Diáknegyedet

Lehetett jelentkezni az önkormányzat balatoni táborába, most is volt családi fotózás, ki lehetett próbálni a rendőrautót, szóval pazar volt a rendezvény kínálata. Nézze meg a képeinket:

Előző cikkVidám hangulatban ünnepelték a Játszóház Óvoda 40 éves fennállását
Következő cikkÍgy tud elbúcsúzni Suhajda Szilárdtól