Ahogy arról reggel beszámoltunk, folyamatosan osztják ki a gyerekeknek a dunakeszi matricás albumot. Ilyen füzetet a középsősök, a nagycsoportosok és az alsósok kapnak. De! Azok a gyerekek, akik dunakesziek, de nem itt járnak iskolába, óvodába, vagy nagyon lelkes kiscsoportosok, és nem akarnak kimaradni, azok május 2-tól lakcímkártyával tudnak füzetet igényelni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Mondjuk a további részleteket.

“A mai 5-10 éves korosztály nagyon szeret matricákat gyűjteni. Az önkormányzattal közösen pedig arra gondoltunk, miért is ne lehetne egy Dunakesziről szóló matricás füzetet készíteni? Így született meg a Gyűjtsd össze Dunakeszit! album” – árulta el a Postnak Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.

Kerekes Dóra és Dióssi Csaba bemutatja a gyerekeknek az albumot

Dióssi Csaba szerint nagyon fontos, hogy minden itt lakó megismerje a város történelmét. “Ehhez igyekszünk minél több lehetőséget és eszközt biztosítani. A Révész István Helytörténeti Gyűjtemény képezi az alapot. Köszönöm Szakáll Lászlóné Lujzi néni több évtizedes munkáját, amiből a mai napig építkezhetünk. Csak hogy néhány példát említsek: az iskolákban, óvodákban Dóri helytörténeti foglalkozásokat tart, megjelent a város kétkötetes monográfiája, külön könyv van a várossal kapcsolatos régi sztorikról, évente többször jelenik meg a Helytörténeti Szemle, kétkötetes mesekönyvvel kedveskedtünk az óvodásainknak, de van társasjátékunk is. Ezt a sort jól kiegészíti a most megjelent matricás album. Kerekes Dóri volt az ötletgazda, a Dunakeszi Programiroda a kivitelezést intézte, de kivette a részét a dunakeszi nyugdíjasklub is, akik heteken keresztül csomagolták a matricákat” – ismertette a polgármester.

A dunakeszi óvodák és iskolák az első pillanattól kezdve partnerek, ezt külön köszönjük!

Gyűjteni, cserélni, vásárolni és kiérdemelni is lehet a matricákat

Fontos tudnivalók

  • 70 matricát lehet összegyűjteni.
  • A két főszereplőt és Zokni kutyát mindenki ajándékba megkapja.
  • Részben meg lehet vásárolni a matricákat a hivatal ügyfélszolgálatán, a művelődési házban és bizonyos Dunakeszi Kártya-elfogadóhelyeken.
  • Nagyobb részét jutalomba lehet kapni, vagy meg lehet nyerni.
  • Az első ilyen gyűjtőhely a majális.
  • A betelt füzeteket majd a 2024-es majálisra kell elvinni, komoly fődíjak lesznek.
  • Cserélni KELL! – mindegyik matricából annyi van, ahány füzet, tehát résen kell lenni.
  • Az önkormányzat létesít majd cserepontokat a rendezvényeken.
  • Lesz erre külön Facebook-csoport is.

Szóval nincs más hátra, kezdődhet a gyűjtés!

Előző cikkKiderült a titok – Össze kell rakni Dunakeszit
Következő cikkKiderítettük, mi készül a Kiscsurgó utcánál