Olvasónk arról érdeklődött, milyen munka zajlik éppen a Duna-parton, a Kiscsurgó utca környékén. Utánajártunk.

Olvasónk levelében ezt írta: „Szeretnénk érdeklődni, hogy tudnak-e arról, hogy a Kiscsurgó utca környékén milyen felújítások zajlanak éppen? Azt látjuk, hogy a partszakaszt éppen szélesítik, de mi lesz ott kialakítva és mennyire hosszan? Mivel a Kiscsurgó utcától Vác irányába a Duna soron végig nagyon rossz állapotban van a meder széle az út mentén, és sajnos rengeteg az illegális mederhasználat nyaranta. Olyan szóbeszéd járja, hogy megcsinálja az önkormányzat végre a Kiscsurgó utcában található magasfeszültség alatti nagy teret a Csendes közben, és végre egy normális parkoló lesz kialakítva. Ez igaz? Nagyon örülnénk neki mi, helyiek, mert hétvégenként rémálom, ami itt zajlik a turistaszezonban parkolás címszó alatt.

Csoma Attilát, a körzet képviselőjét kérdeztük arról, milyen munkákat végeznek a területen.

Megtudtuk tőle, hogy a hír igaz, a Kiscsurgó utcai nagyfeszültség alatt valóban, az eddig is parkolóként használt területet rendezik, hogy ezzel is enyhítsék a terület parkolási problémáit.

Megerősítik a partvonalat, parkolókat alakítanak ki

„Szeretnénk a területen rendezettebbé tenni a parkolást. Jelenleg megerősítjük a partvonalat, ezáltal megszűnik az autós lejárat a mederbe a Kiscsurgó utcánál. A Duna soron a Duna felőli oldalon megújítjuk az évek óta használt parkolókat. A cél tehát egy rendezettebb utcakép kialakítása, és kulturált parkolóhelyek biztosítása” – mondta a Postnak Csoma Attila.

Előző cikkHogyan lehet összegyűjteni a dunakeszi matricákat?
Következő cikkAz ingyenes Vendégem szoftverek a dunakeszi vendéglátók életét is megkönnyítik