Csendes megemlékezést tartanak Suhajda Szilárd tiszteletére. Azt kérik a megemlékezőktől, ne viseljenek feketét, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól.

A megemlékezésről Suhajda Szilárd hivatalosan oldalán az alábbi közleményt tették közzé:

“Tudjuk, hogy sokan szeretnétek megemlékezni Szilárdról. Május 30-án (kedden) 19:00 órától 22:00 óráig csendes főhajtást tartunk Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. A fenti időtartamon belül bármikor érkezhettek. Ha sokan leszünk, kérjük, adjatok majd lehetőséget az újonnan érkezőknek is. Arra kérünk mindenkit, hogy ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével. Ezért kérésünk, hogy ne fekete ruhát viseljetek magatokon. A sajtó képviselőit tisztelettel arra kérjük, hogy ha el kívánnak jönni, csendben forgassanak és mellőzzék az interjú kéréseket. Megértésüket köszönjük! Illetve kérünk mindenkit, hogy a részvétnyilvánítástól tartózkodjon.”

Helyszín: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35. (Az emlékhely a bejárat feletti park felső részén található, a Google térképen Barlangkutatók emlékhelye néven szerepel.)

Mint ismert, a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső bővebb területén, ahol a hegymászót utoljára életben látták. A serpák 8750 méter és a 8848 méteres csúcs között többször fel-alá másztak és keresték Szilárd nyomát, mindhiába. Az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják, ezért a földi keresést befejezték.

Előző cikkTörpemalactól az óriás munkagépekig – így láttuk a gyereknapot
Következő cikkEzek a mesés rajzok és fotók nyertek