Helyben készült disznótoros finomságokkal várják a látogatókat és a szurkolókat az I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyen induló csapatok február 18-án a Katonadombon. Az biztos, hogy nem babra megy a játék, már a zsűri összeállítása is erős lett.

Február 18-án, reggel 7 órától a Katonadombon helyi vállalkozások, szolgáltatók és lakosok mérik össze disznóvágásokon szerzett tapasztalataikat, hogy együtt elevenítsék fel a városban a falusi szokást. A feladat nem kevesebb, mint csapatonként egy fél sertést helyben feldolgozni, és legalább négyféle ételt készíteni belőle, amiket a látogatók számára kóstolójegyek ellenében „áruba is bocsátanak”. Lesz itt frissen főzött orjaleves, toroskáposzta, helyben töltött és sütött hurka, kolbász, de kapható lesz pecsenye és tepertő is. A helyben készített ételek mellett minden csapat versenyeztet, zsűriztet pálinkát és sós süteményt, pogácsát is. A zsűri az ételeket külön-külön értékeli, de díjat lehet nyerni a tálalással, a vendéglátás minőségével, a gyorsasággal, a higiéniával és még egy igazán frappáns csapatnévvel is.

Kik alkotják a zsűrit?

Elnök: Tóth Csaba rendőr ezredes, rendelkezésen lévő rendőrkapitány.


Süteményzsűri:

Kun Péter, Radvánszki Edit és Pollermann Judit. Kun Péter személyében igen magasan lesz a léc, hiszen neki és testvérének köszönhetjük Dunakeszi tortáját, ami a mai napig a helyiek kedvence.

Disznótoros zsűri:

Bőgér Zoltán, a Bőgér hentesüzlet tulajdonosa, hozzákapcsolódik a Bőgér Bisztró is. Zsezserán Antal hentes, akinek még a kertje is elismerésben részesült és Somfai Péter Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó, edző.

Pálinkazsűri:

Tóth György, a Frakk Bt. tulajdonosa és a Hungast Vital képviselője. Ők figyelik majd árgus szemekkel, hol van a legjobb hangulat, és ki hozta a legjobb pálinkát.

A díjazásban a látogatóknak is lesz szerepe, ugyanis a legtöbb kóstolójegyet begyűjtő csapat nyeri el a közönségdíjat, jelen esetben a fődíjat.

Program, árak, tudnivalók

A sütés-főzéshez a vidám hangulatot a színpadi programok alapozzák meg. A helyi egyesületek mellett fellép A Két Zsivány, Márió és Váradi Gábor 3 fős zenekara is.

A rendezvényre a belépés ingyenes. A kóstolójegyek a rendezvény napján a helyszínen megvásárolhatók. A kóstolójegy ára 1000 forint, Dunakeszi Kártyával 700 forintért elérhető.

Részletes program*:

  • 7.05 megnyitó, polgármesteri köszöntő, fogópálinka zsűriztetés
  • 11.00 REdit Szenior Örömtánc Klub
  • 11.30 Dunakeszi Cheerleader Team
  • 12.00 néptánc
  • 12.30 Váradi Gábor
  • 13.30 REdit Szenior Örömtánc Klub táncoltatás
  • 14.00 A Két Zsivány
  • 15.00 Eredményhirdetés
  • 15.30 Márió
  • 16.45 Dunakeszi Koncertfúvósok

(*A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!)

Előző cikkCsinosítják a lakótelepi kispiacot
Következő cikkSzínes programokkal készül a művelődési központ