Dunakeszi azon települések közé tartozik, ahol a város meg tudta oldani a nyitva tartást a téli időszakban, így megkezdődött az új év a József Attila Művelődési Központban. A ház falain belül 33 klub működik, és a műsorokkal sem állnak le. Mutatjuk, milyen programokra érdemes ellátogatni.

“Az önkormányzat hat évvel ezelőtt teljes körűen felújította az épületünket. Ennek az energetikát is érintő fejlesztésnek már eddig is sokfajta előnyét élveztük, de most a folyamatos működésünket biztosítja a jó minőségű szigetelés és a modern, programozható fűtési rendszer. Ennek ellenére nagyon takarékosnak kell lennünk, mivel a rezsiköltségek jelentős mértékben megemelkedtek. A színházterünket a tél idejére zárva kell tartanunk, illetve csak olyan programot tudunk ott megvalósítani, amely teljes egészében ki tudja termelni a rezsiköltségeket” – mondta el Csoma Attila a Dunakanyarrégió.hu oldalnak.

Újévi koncert

A színházteremben január 25-én Kőhalmi Zoltán Az eltitkolt igazság című önálló estje lesz műsoron, amelyre már minden jegy elkelt. Február 23-án Ráskó Eszter, március 25-én pedig Mogács Dániel lesz a vendég a Dunakeszi Dumaszínházban. A Nyitott Akadémia előadássorozatában a következő vendég Pál Feri atya lesz április 13-án. Teljesen más műfajt képvisel majd április 20-án Kajdi Csaba estje a Cyla turné 3.0 keretében. De lesz baba-mama börze is február 11-én.

Úgy tudjuk, a Dunakeszi Programirodával közösen nőnapra is készülnek, és szeretnének egy musicalgálát is tető alá hozni. Ezen kívül szervezés alatt áll Bödőcs Tibor önálló estje és a népszerű Lego-kiállítás is.

“Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a fiatal korosztály minél hamarabb megismerkedjen a színházzal, ezért egy áprilisi és egy májusi előadással folytatjuk az óvodás korosztálynak szánt Bóbita bérletünket. Májusban kerül majd bemutatásra a Hoványné Martikán Erika tanárnő vezette Bárdos iskola színjátszó csoport új darabja. Az idei évben is tervezünk kiállításokat az intézmény Magyarság Galériájában. Március 10-én nyílik a helyi képzőművészeket tömörítő DunArt Képzőművészeti Egyesület Magyarság csoportos kiállítása. Május 19-én Sziráczky György fotográfus kiállítását mutatjuk be, míg júniusra Kubó Éva textilművész kiállítását tervezzük. A hagyományokhoz híven augusztus 19-én ismét lesz Nyári Tárlat, sorban már a XXVI.” – nyilatkozta az intézmény vezetője.

Nyári tárlat

Már a nyarat tervezik

“Még javában a tél közepén járunk, de fél szemmel már a nyárra tekintünk. Idén is szeretnénk megszervezni a színjátszó táborunkat és az angol táborainkat, valamint a közönség számíthat a Köröndi esték koncertsorozatra a Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral. Nagyon bízunk benne, hogy minél hamarabb magunk mögött tudjuk hagyni a jelenlegi nehezebb időszakot, és a terveinkből minél többet valóra váltva a lehető legteljesebb programmal tudunk szolgálni a közönségünk felé. Ehhez kérjük látogatóink további kitartó támogatását” – zárta a nyilatkozatot Csoma Attila.

Köröndi esték
Előző cikkMinden, amit az I. Dunakeszi Mindmegeszi versenyről tudni kell
Következő cikk3,7 milliárd forinttal lógnak a MÁV-nak