Szeptember 9-11. között új helyszínen nyitja meg kapuit a Dunakeszi Feszt. Eddig a Katonadomb adott otthont a rendezvénynek, de idén már a Dunakeszi Repülőtér lesz a helyszín. Lesznek koncertek, előadások, ökofalu, óriáskerék, sétarepülés, vidámpark, sör, ennivaló, rétesvonat, sőt, még szűrőbusz is. Cikkünkben minden fontos infót összegyűjtöttünk.

Hogy menjen a Fesztre?

Ahhoz, hogy jól érezzük ott magunkat, meg is kell érkeznünk. Ebben a cikkünkben találja a buszmenetrendet, a Lime roller szabályzatát, infót a parkolásról, és mindent, ami a közlekedéssel kapcsolatos.

Jegy vagy Dunakeszi Kártya kell a bejutáshoz?

Akinek van Dunakeszi Kártyája, ingyen, akinek nincs, jeggyel mehet be a rendezvényre. De segítünk: aki állandó dunakeszi lakos, de még nincs kártyája, a helyszínen is kiválthatja, ha magával viszi a lakcímkártyáját. Jegyárak és részletek ITT.

Mi lesz a program?

A nagyszínpadon a Hooligans nyitja a fesztivált, 21 órakor kezdődik a másfél órás nagy koncert. Őket a fiatalok egyik nagy kedvence, T. Danny követi 23.05-től, majd 23.35-kor a BSW. veszi át a nagyszínpadot. Éjfélkor kezd Metzker Viktória, aki 1 órán át szórakoztatja a rajongóit.

A nagyszínpadon szombaton 11 órakor kezdődik a Bóbita Együttes gyermekműsora, 13.30-kor lép fel a Fissz Feszt felfedezettje, a Fat Thor & His Combo. 21 órakor áll színpadra a szombati nagy fellépő, a Tankcsapda, majd Dj Dominique és Dj Thomx folytatják a bulit. Vasárnap nézheti meg a 120 éves ember zenés produkció ősbemutatóját. A fesztivált a Follow The Flow zárja este 7-kor kezdődő koncertjével.

A részletes programról itt írtunk bővebben.

Házirend

Ahogy minden nagy fesztiválon, itt is van házirend, ezt csatoljuk. Egy dolgot emelnénk ki: “A Dunakeszi Fesztre nem lehet bevinni a Dunakeszi Feszt központi rendezvényhelyszínén kívül eső pultjaiban vásárolt alkoholos italokat, kereskedelmi mennyiségű élelmiszereket; bevihető 2,5 liter mennyiségű alkoholmentes üdítőital/fő átlátszó PET-palack(ok)ban.”

De kitér a házirend a kutyákra, a bringákra, a rollerekre is.

Mikor lesz a 7próba?

A Dunakeszi Feszt szombati napjának (szeptember 10.) egyik látványos programja a I. Dunakeszi Feszt 7próba lesz, amelyen Dunakeszin működő vállalkozások, a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD), a szakrendelő és az önkormányzat méri össze erejét, ügyességét. Erről itt írtunk bővebben.

Lesz sportválasztó is

A Városi Sportegyesület Dunakeszi a Feszt zárónapján tartja meg a sportválasztóját 10-16 óra között, bővebben ITT talál információt.

Szűrőbusz

Vasárnap 10-18 óra között kint lesz a Generali szűrőbusz. Ami várható: teljes testösszetétel-elemzés, csontsűrűségmérés, felső végtagi vérnyomásmérés.

Ökofalu

Szerintünk nagyszerű hír, hogy a Dunakeszi Programiroda ökofalut rendez be a XI. Dunakeszi Feszten a dunakeszi székhelyű Bibo & Cleaneco segítségével, ahol a Zöld Dunakeszi Program jegyében számos érdekes, a környezetvédelemmel kapcsolatos tudnivalót ismerhet meg, és próbálhat ki a gyakorlatban is. Ezen kívül a vendéglátóegységek újrahasznosítható, egyszer használatos eszközökre cserélnek mindent. Bővebb infó ITT.

Nyereményjáték

Vasárnap 18.45-kor a nagyszínpadon lesz a nyereménysorsolás, amelyhez a szelvényeket az önkormányzati sátorban és a jegypénztáraknál vehetik át azok, akik szívesen szerencsét próbálnának. A játékhoz nagyon sok értékes nyereményfelajánlás érkezett Dunakeszin működő vállalkozásoktól, így többek között tanfolyamok, könyvcsomagok, vásárlási utalványok, egészségmegőrzéshez szükséges eszközök, és a fődíj idén is egy Merida kerékpár.

Mi lesz még?

Kint lesz az óriáskerék és a vidámpark is, sőt, úgy tudjuk, szombaton és vasárnap sétarepülésre is lesz lehetőség a rendezvény ideje alatt a Malev Aero Clubbal. Díjszabás: motoros bemutató repülés 12 000 Ft/fő – 8 perc, 1 kör vitorlázórepülés csőrlésből 6 000 Ft/fő – 4 perc. Gépek, melyek indulnak: Tecnam kétmotoros HA-BGD, Zlin 143 HA-FBL, Cessna 150 HA-BEG.

Figyeljék a Facebook-oldalunkat, a rendezvényről folyamatosan megosztjuk önökkel a friss tudnivalókat. Annyit tudunk, hogy valószínűleg most is lesz dunakeszi kedvezmény.

Kitelepül a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár, amelynek programját ITT olvashatja, de több kiállító is kint lesz, például a művelődési ház.

Ha kijön, azért, ha nem, azért tartson velünk a Facebook-oldalunkon mindhárom nap, mert folyamatosan beszámolunk minden érdekességről, tudnivalóról, változásról.

Előző cikkCsalót fogtak a dunakeszi nyomozók
Következő cikkHooligans nagy koncerttel kezdett a Dunakeszi Feszt