Egy gödi férfi kérte a rendőrök segítségét 2022. augusztus 30-án este. Elmondása szerint, távolról az interneten keresztül valaki belépett a netbankjába, ahonnan 2.099.000 forintot átutaltak egy számára ismeretlen bankszámlaszámára – adta hírül a police.hu.

A dunakeszi rendőrök késlekedés nélkül minden szükséges és azonnali intézkedést megtettek, hogy az ismeretlen nyomára bukkanjanak. Két nappal később kutatási határozattal a kezükben kopogtattak gyanújuk szerint a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 23 éves férfi budapesti tartózkodási helyén. A kutatás alkalmával bankkártyákat, telefonokat, 1.750.000 forintot, 100 eurót és 1200 dollárt találtak. A zsaruk kiderítették, további 3 áldozattól is történt az ominózus napon utalás, a számla zár alá vételét elrendelték, a többi sértett azonosítása a nyomozás további részét képezi.

Az ukrán férfi nem átallott beszélni, elmondta, hogy áldozatait nem ismeri, egy közösségi portálon meghirdetett kriptovaluta adás-vétellel foglalkozó munkahirdetésre jelentkezett, amit olcsóbban vesznek, drágábban adják, a hasznon pedig osztozkodnak az ügyletben lévő felek. Elmondása szerint egy megbeszélésen találkozott egy férfival, aki elkérte a személyi és bank adatait, később érkeztek is különböző összegek az általa megadott számlaszámra. Az ő feladata annyi volt, hogy tovább utaljon, ezért pedig megkapta a jussát.

Az azóta letartóztatott férfivel szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, valamint pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Előző cikkKivételesen máshol lesz a pénteki kispiac
Következő cikkMinden, amit a Dunakeszi Fesztről tudni lehet