Nyár legvégén beszámoltunk arról, hogy a minőségi, sokszínű bölcsődei ellátás érdekében bővítették Dunakeszin a Napsugár Bölcsődét, és létrehozták a Rapid bölcsit. Most pedig újabb munkálatok kezdődnek meg Alagligeten, ugyanis újabb 4 csoporttal bővítik a város legújabb oviját, az Aranyalma Tagóvodát. Lesz-e elég óvónő? A Post erre is rákérdezett a polgármesternél.

„Ma már egy jól működő településen alap, hogy férőhelyet biztosít minden ott élő gyermeknek. 2010 óta dolgozom a városvezetőkkel közösen azon, hogy Dunakeszin az infrastruktúra és az intézmények kiszolgálják az igényeket. Iskolát építettünk, iskolákat bővítettünk, óvodákat építettünk és bővítettünk, bölcsődét építettünk és bölcsődéket bővítettünk. Dunakeszin a mennyiség után most már a minőség a következő szint” – mondta a most indult építkezéssel kapcsolatban Dióssi Csaba polgármester.

Pethő Krisztián, a városrész önkormányzati képviselő, Bálint Zsolt, a kivitelező cég vezetője, Dióssi Csaba polgármester és Sipos Dávid alpolgármester egyeztetnek a munkaterületen

A cél a kisebb csoportlétszám és a szélesebb körű SNI-ellátás

„A dunakeszi családokért dolgozunk, fejlesztéseinkkel őket segítjük.

Az összes agglomerációs településen azzal küzdenek, amit mi itt Dunakeszin az elmúlt 10 évben megoldottunk.

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően minden dunakeszi kisgyermeknek férőhelyet biztosítunk, de mi itt nem állunk meg. Minden részletre figyelünk. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően, az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, saját óvodánk is alkalmas lesz arra, hogy a bölcsődés korú gyerekekhez hasonlóan SNI-ellátást biztosítsunk az óvodások számára is. Ami a szülőknek fontos, nekünk is az” – hangsúlyozta a polgármester.

Lesz elég óvónő?

Mielőtt olvasóink kommentben felteszik a kérdést, megelőzzük őket. Megkérdeztük a polgármestert: lesz elég óvónő? “Dunakeszi is tisztában van az országos problémákkal, így az óvodapedagógus-hiánnyal is. Lehet sajnálkozni vagy lépéseket tenni, mi a másodikat választottuk: a Dunakeszi Óvodai Humán Szolgáltató Központtal és az idén indult VSZC Lányi Ferenc Technikummal együttműködve esti óvodai nevelőképzést szervezünk. Az így szerzett technikumi szintű végzettséggel könnyebben bekapcsolódhatnak a főiskolai óvodapedagógus-képzésbe. Így helyben biztosítják az utánpótlást és a munkaerőt” – válaszolt kérdésünkre a polgármester.

A munka meg is kezdődött, az új szárny építése lehetővé teszi az óvodai csoportlétszámok csökkentését, és szélesebb körű SNI-ellátás biztosít Dunakeszin

A fejlesztésnek köszönhetően 4 csoportszobával és 108 új férőhellyel 1521-re nő az önkormányzati fenntartású óvodai helyek száma 2025-től. Az Európai Bizottság tagja nemrég személyesen látogatott a városba, és a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Dunakeszi kiemelkedik a hazai települések sorából, a dunakeszi Napsugár Bölcsődére pedig mintaprojektként tekintenek.

Az óvodabővítés látványterve

A projekt tervezett befejezési dátuma 2024.12.01.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra 800 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban.

Előző cikkTuzson Bence Dunakeszi sikeréről is beszélt a polgári esten
Következő cikkKülönleges gyerekkönyvet ajánlunk karácsonyra