A nemzeti konzultáció témáival kapcsolatban tartott polgári estet Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője és Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Dunakeszi országgyűlési képviselője a VOKE József Attila Művelődési Központban. A beszélgetés előtt kollégánknak volt alkalma kérdezni.

“A Magyar Kormány döntéseit mindig az emberek véleményére alapozzuk. Mondhatni, ez már az alkotmányos rendszerünk részévé vált” – nyilatkozta Tuzson Bence. A miniszter kérdésünkre kitért arra is, hogy Dunakeszi az ország egyik legsikeresebb települése, ami egy közös eredmény. “Ha az ember miniszter, azt fel kell tudnia használnia arra is, hogy a saját választókörzete fejlődjön. Ha szétnézünk Dunakeszin, láthatjuk, hogy ennek az együttműködésnek komoly eredménye van. Én egy fogaskerék vagyok a gépezetben, ez a fejlődés elsősorban az itt élők és az önkormányzat érdeme.”

Tuzson Bence igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő nyilatkozik a Dunakeszi Postnak és a helyi sajtónak

“Dunakeszi nem lenne ilyen sikeres, ha nem Dióssi Csaba lenne a polgármester, és nem egy ilyen elkötelezett csapat fejlesztené ezt a várost “

– húzta alá Tuzson Bence.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy nagyon komoly intézmény és lehetőség a konzultáció, véleménye szerint sokan irigylik ezt, pontosan ezért is támadják. “Kérem, hogy minél többen éljenek a véleménynyilvánítás lehetőségével, mondják el álláspontjukat ezekkel a fontos témákkal kapcsolatban” – üzente a képviselő.

A polgári est vendége Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője volt, aki a nemzeti konzultációra hívta fel a lakosság figyelmét

A konzultációban téma a gyermekvédelem, a háború és a migráció is. “Ezek a témák hosszútávra határozzák meg a magyar nemzet és Európa jövőjét. A magyarok békepártiak, és nekünk ezt kell képviselnünk” – zárta a gondolatait Deutsch Tamás.

Előző cikkMinden várakozást felülmúlt a Bárdos iskola jótékonysági estje
Következő cikkJöhetnek a kisebb csoportlétszámok – Bővítik az Aranyalma Tagóvodát