Egy hónapja nyitott meg a dunakeszi szabadstrand, így időszerűnek éreztük, hogy mi magunk is megnézzük a hangulatot és az újításokat. Ahogy a szezonnyitó cikkünkben is írtuk, büfék, pazar táj, kerékpárút, játszótér, stég és zöld pázsit várja a strandolni vágyókat. Ráadásul idén SUP-ot, kajakot vagy napozóágyat is biztosítanak a parton. Mennyibe kerül a sör, milyen az ételek felhozatala, tényleg van-e SUP és mennyien vannak? Ezekre kerestük a választ.

A strandot díjazta már szakmai zsűri, de a népszerű turisztikai portálok is rendszeresen beválogatják a legjobb szabadstrandok közé. Azonban végső soron az számít, mennyire szeretik a helyiek a partjukat. Mi úgy látjuk, nagyon.

A vakáció kezdetével a családok kedvelt helye lett a dunakeszi strand

Idén már strandeszközök is vannak a parton

A felvezetőben már írtuk, hogy idén újítás, hogy az önkormányzat megteremti a vízi- és sporteszközök használati lehetőségét, amelyekhez mentőmellényt is biztosítanak. Napozóágy, SUP, egy- és kétszemélyes túrakajakok állnak állnak rendelkezésre, ha kedvet érzünk hozzá.

A kutyásoknak külön partszakaszt jelöltek ki, aki pedig a helyi élővilágot szeretné közelebbről megismerni, végigsétálhat a ligetes madártani ösvényen is. Ehhez közel esik egy jópofa, a környezethez passzoló játszótér, ahol nem lovacskák és motorok vannak a rugó végére szerelve, hanem például cincér és egyéb rovarok.

Egy anyuka elmesélése szerint a másik játszótéren, ami a Mi a Kavics mellett található, lakossági kérésre az egyik hintát bababarátra cserélték. Azaz a láncos megoldás helyett egy fix ülőkés hintát szereltek fel.

A legkisebbekre is gondoltak a strand játszóterénél

A területen egyébként strandfelügyelet is működik. Az ő feladatuk elsősorban az, hogy a „gazda vigyázó szemével” jelezzék, ha valamire szükség van. Például gyakoribb szemétszállítás, játszóeszköz megjavítása stb. De ők azok, akik megkérnek mindenkit a szabályok betartására is. Ottjártunkkor nem volt gond a szeméttel, a közterület-felügyelők pedig arra vigyáztak, hogy a kutyák csak a kijelölt szakaszon fürödjenek.

Mennyibe kerül egy korsó sör?

A büfékben alapvetően a klasszikus, strandon megszokott ételek is kaphatók, de a street food kedvelt ízei is helyet kaptak a kínálatban. Lehetett kapni frissen sült almás, meggyes és túrós pitét 450 forintért. A félliteres csapolt sörök nagyjából 890 forinttól kezdődnek, egy Edelweiss pedig már 1550. De palackozott Heinekent 600 forintért is tudunk venni. Természetesen van lángos, hamburger, de könnyedebb salátákat, tortillákat is lehet választani. Ihatunk koktélt is, fagyit viszont csak egy helyen találtunk, a Stég Bisztrónál, itt 500 forint volt egy gombóc, ami kifejezetten jó árnak számít idén.

Választhatunk: gyep, kavics vagy stég

Klasszikus strandidő volt a mai, bár egy zápor is be volt ígérve az alkalmazások szerint, ennek megfelelően sokan, de nem tömegesen voltak. Mivel hosszú a partszakasz, eloszlottak az emberek. Aki a csendesebb, árnyékosabb helyet kedveli, az a füvön leterített pokrócokon pihent, de sokan napoztak a kavicsos részen is, és a stég is nagyon népszerű volt.

Aki nemcsak strandolni szeretne, de a helyi művészeket is meghallgatná, az olvassa el a Duna-parti programajánlónkat, amit ide kattintva talál meg.

Előző cikkNyáresték varázsa a Köröndön
Következő cikkPazarul indult a dunakeszi gyerekek városi tábora