Településfejlesztési díjat nyert Dunakeszi Város Önkormányzata a Településfejlesztési Szövetség által kiírt pályázaton.  A díjat Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze vette át.

Dunakeszi Város Önkormányzata szeptemberben indult a Településfejlesztési Szövetség által kiírt pályázaton. A Településfejlesztési díjért 2021-ben befejezett projekttel lehetett indulni több kategóriában. A szakmai szövetség célja a díjjal az, hogy azokat az önkormányzatokat ismerjék el, akik erejüket megfeszítve fáradoznak ezekben az időkben is, hogy a település lakóinak minőségi körülményeket teremtsenek. 

Ebben az évben a Szolgáltatásfejlesztés kategóriában indult Dunakeszi Város Önkormányzata a szabadstrand fejlesztésével, és nyert.

Tóth Eszter, városunk főkertésze portálunknak elmondta, hogy a Dunakeszi Szabadstrand fejlesztése egy jól átgondolt, hosszútávú, koncepciózus fejlesztés eredménye, amely során az önkormányzat látókörébe került pályázati lehetőségeket maximálisan igyekeztek kihasználni, ezzel is növelve a fejlesztés volumenét, sokszínűségét.

Strand

“A strandunk fejlesztésénél nem csak kizárólag a nyári szezonra fókuszáltunk, hanem figyelembe vettük, hogy a Duna-parti sétány, a játszótér, a bisztrók, a Madárlátta tanösvény, a tavasszal virágzó nárciszmező az év minden szakában vonzza a látogatókat.

Igyekeztünk úgy kialakítani a strandot, hogy minden korosztály megtalálja a maga számára a kikapcsolódási lehetőséget, a területen több játszóteret helyeztünk el, így a kiskamaszok jól elkülönülhetnek a tipegőktől. Az idősebbeknek pihenőpadokkal, virágokkal beültetett részt alakítottunk ki.

A zöldfelület-kezelési terv kidolgozásánál figyeltünk arra, hogy az itt lévő monokultúrás telepített nyár-, platánerdőt hosszútávú faápolási terv keretein belül gondozzuk, és a honos vízparti társulásokra jellemző fajokkal elegyítsük. Az alsóbb zónákba pedig lepke- és méhbarát virágzó növények kerültek.

A területen kialakított tanösvényen képeztünk olyan foltokat, ahol az aljnövényzetet hagytuk magasra megnőni, így búvóhelyet biztosít az állatoknak, a madaraknak. A tanösvényen elhelyezett interaktív táblák, kihelyezett játszóeszközök, rovarhotelek alkalmasak arra, hogy kültéri környezetórákat tartsanak itt iskolák, óvodák “ – mondta portálunknak Dunakeszi főkertésze.

Előző cikk3 plusz 1 ráadás – több dunakeszi sportoló is díjat vehetett ma át
Következő cikkBajba került a dunakeszi polgármester