Egyre többen pályáznak a Tiszta udvar, rendes ház címre, mi is ott voltunk már jó pár átadón. Emlékezetes volt például Zsezserán Antalék kertje, vagy a Walter család gyermekek számára kialakított udvara. Mostanában az alagi városrész húzott bele, egymást érik az elismerések. Ezúttal egy igazi titkos kertben jártunk.

Legutóbb Juhász Ádámot, Alag városrész alpolgármesteri megbízottját és Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármestert kísértük el Takács Andrásék kertjébe.

Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester és Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja adja át a “Tiszta udvar, rendes ház” elismerést a Takács családnak

“Amikor ilyen szép kertet látunk, mindig nagy örömmel és büszkeséggel adjuk át az elismerő táblát. Látni és érezni a kert gondozottságán, szépségen is, hogy szívüket-lelküket beleadják a tulajdonosok. Külön öröm, hogy ilyen szép kerttel járulnak hozzá Dunakeszi zöld és hangulatos képének kialakításához. Köszönjük, hogy az alagiak többsége példaértékűen gondozza a környezetét” – nyilatkozta a Postnak Juhász Ádám.

2021 áprilisában indult újra a “Tiszta udvar, rendes ház” program. Több mint 150 tulajdonos büszkélkedhet a címmel. Három feltétel kell hozzá: rendezett homlokzat, virágos, füvesített udvar, és az, hogy a lakók valamilyen módon kapcsolódjanak be a szelektív hulladékgyűjtésbe. A pályázati kiírást ITT olvashatják.

Azoknak sem kell elkeseredni, akik társasházakban laknak, ugyanis van a “Zöld balkon” kategória is. Itt a virágos, szép erkélyen van a hangsúly.

Nemrég Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármestertől és Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottjától Lipák Edvin és felesége is átvehették a “Tiszta udvar, rendes ház” elismerést

Van, aki a gyönyőrű pázsitra helyezi a hangsúlyt, és akadnak zegzugos, amolyan titkos kert hangulatot árasztó kertek is a pályázók között. Ha úgy érzi, az ön kertje is ilyen csinos, pályázzon!

Képek: filmkovacs.hu

Előző cikkNevezési rekord a jubileumi Virágos Magyarország versenyen
Következő cikkTalálja meg a kincseit a kacatoson!