Olvasóink emlékezhetnek arra, hogy az önkormányzat idén tél végén további két gyermekorvosi rendelőbe vásárolt vérképelemző kislabor-készülékeket. A további beszerzést szintén konzultáció előzte meg, így a felnőttháziorvosi rendelőkbe is az orvosok által igényelt gépek kerülnek.

Elsőként a Széchenyi úti rendelőbe érkezett meg a gép, amelyet Babcsányi doktornő vett át. Mellette dr. Czellár Éva doktornő fogja használni még a gépet. “Ezúttal dr. Babcsányi Judit doktornő szakmai javaslata alapján vásároltunk vérelemző készüléket két felnőttháziorvosi körzetbe, amely gyorsítja a diagnózist trombózis-, tumor-, gyulladás-, pajzsmirigy-, prosztataprobléma és cukorbetegség-gyanú esetén, ezáltal csökkenti a kórházi sürgősségi ellátásra irányított betegek számát” – nyilatkozta Sipos Dávid alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Sipos Dávid alpolgármester és Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja adta át a készüléket dr. Babcsányi Judit háziorvosnak

További gépek vannak beszerzés alatt, hiszen a cél, hogy minden olyan rendelőbe kerüljön hematológiai készülék, ahol azt az orvosok igénylik. Dr. Zumkó Anett gyermekorvos szerint a gépet használják, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A készülék használatának köszönhetően kevesebb beteget kell a laborokba küldeni, ezzel csökkenhetnek a várólisták

Az alpolgármester kiemelte, hogy egy önkormányzat nem szakmai szervezet az egészségügyben, a feladatuk a háttér biztosítása. “Ugyanakkor látjuk a várólistákból eredő problémákat, ezért konkrét lépéseket tettünk. Amellett, hogy felújítottuk az összes rendelőt, bővítettük és felújítottuk a szakorvosi rendelőintézetet, új mentőállomást építettünk, és egy újabb egészségházat építünk, szűrőnapokat szervezünk, gépeket szerzünk be, és Dióssi Csaba polgármester úr kezdeményezésére rendkívüli szakrendelési napokat vezettünk be az SZTK-ban, ami egyértelműen csökkenti a váróslistákat. Köszönjük, hogy számíthatunk az egészségügyi dolgozókra, ők is számíthatnak ránk” – nyilatkozta az alpolgármester.

Előző cikkFantasztikus óvodai alkotások a Föld napja alkalmából
Következő cikkSzázhat országban közvetítik a budapesti erősemberek Bajnokok Ligáját