A világ 12 legjobb erősemberének versenyét nézheti meg a magyar közönség április 27-én az Aquaworld Resort Budapest helyszínén, a Strongman Champions League, azaz az erősemberek Bajnokok Ligája magyarországi állomásán. A látványos és izgalmas eseményen magyar versenyzőnek is drukkolhatunk. Botka István sportmenedzserrel beszélgettünk a közeli eseményről.

Jól sejtem, hogy nagy megtiszteltetésnek számít, hogy Budapest kapta meg az április 27-i erősemberek versenyének rendezését?

Valóban az! Hazánkban 10 éve nem rendeztek ilyen színvonalú versenyt. A világ legnagyobb erősember-versenysorozatának az egyik állomása lett Budapest. A nemzetközi szervezettel már két éve készítjük elő ezt a komoly eseményt. A minden évben 16 fordulóból álló versenysorozatnak az egyik állomása a budapesti. A világ 4 kontinenséről 12 nagyon erős erősember érkezik Budapestre, rendező országként pedig 2 embert delegálhatunk. Juhász Péter és Véró Alex fogja képviselni hazánkat. Péter harmadik éve már, hogy a legnagyobbak között versenyzik, Alexnek ez lesz az első ilyen típusú megmérettetése. A budapesti forduló 5 speciális versenyszáma az autófelhúzás, hordópakolás, koffercipelés, vikingnyomás, Conan-kör. A nemzetközi szervezők ezt az 5 számot választották ki a javaslataink alapján.

Általában mennyi ideig tart az 5 típusú feladat elvégzése?

A verseny lebonyolítása körülbelül egy délutánt ölel fel a kiegészítő programokkal együtt, hiszen amikor a versenyzők a szünetben pihennek, regenerálódnak, akkor egy speaker tartja szóval és szórakoztatja a közönséget, illetve előfordul, hogy színvonalas zenei produkció is színesíti a hangulatot. Nagyon látványos egy ilyen verseny. Sok embert bevonz, több százan, de van, ahol több ezren is összegyűlnek külföldön az erősemberek erőpróbáján. Az Aquaworld Resort Budapest egy remek helyszín, ahol hétvégente 1800 ember is megfordul, biztos, hogy rengetegen ellátogatnak április 27-én. Egyre többen érdeklődnek telefonon a versennyel kapcsolatban.

Milyennek látja Juhász Péter esélyeit?

Péter egy rendkívül alapos felkészültségű versenyző, akit már 4 éve kísérek sportmenedzserként. Biztos vagyok benne, hogy teljesítményével óriási meglepetést szeretne szerezni a hazai pályán. Bízom Péter dobogós helyezésében, bár valóban egy különlegesen erős mezőny állt össze a budapesti versenyen, hiszen a világ legerősebb elitjéből 5 versenyző is itt lesz. Nagyon sok nemzetközi versenyt szerveznek az erősemberek megmérettetésére, de Budapesten tényleg az egyik legerősebb mezőny vonul fel.

Hogy látja, mennyire elismert az erősemberek sportja?

Nagyon népszerű ez a sport, a közönség szereti, tiszteli azokat az embereket, akik rengeteg edzéssel birtokolják az erejüket, tudnak vele okosan bánni, de ugyanakkor emberileg szerények maradnak. Peti kifejezetten ez a típus, akit szeret a kamera, nem viszi túlzásba a szereplést, de remekül tud kommunikálni a közönséggel is. 106 országban közvetítik a versenyt, ami azt mutatja, hogy óriási az elismertsége és az elfogadása ennek a sportnak. Nagy tisztelet övezi ezeket az embereket, akik évek óra kitartó munkával építik az izmaikat. A versenynek van még egy országimázs-építő jellege is, ahol a cégeknek is jó lehetőség a megjelenés. Nagyon sok cég mögénk állt már, de néhány szponzort még szívesen várunk. Igyekszünk minél látványosabb helyszínt kialakítani, a dekorációkon, a versenyeszközökön magyar motivációkat terveztünk, az ajándékokat is a hungarikum témaköréből gondoltuk ki. Reméljük, hogy mindez elnyeri az érkező versenyzők és a szervezők tetszését is. Szeretettel várunk minden érdeklődőt április 27-én a budapesti helyszínen, az Aquaworld Resort Budapestben.

Előző cikkÚjabb vérképelemző készüléket adott át az önkormányzat
Következő cikkNe hagyja ki az erősemberek nemzetközi versenyét az Aquaworld Resortban Budapesten