A Föld napja alkalmából az óvodások számára mindig valami meglepetést, a jeles nappal, illetve a természetvédelemmel kapcsolatos programot szerveznek. Így van ez többek között a Meseház Tagóvodában és a Piros Tagóvodában is. Meglestük, hogy készültek a gyerekek és a szüleik erre a napra.

A Meseház oviban így van ez 10 éve, mióta megalakultak. Az idei délutánt is nyílttá tették a családok számára, hogy közösen szépíthessék meg az intézmény udvarát. 

Először a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (FFAMI) néptánc tagozatának Margaréta csoportja Én kis kertet kerteltem címmel tartott bemutatót, majd táncházat.

Szerepelt a programban kísérletezés, gyümölcs- és zöldségkóstoló, majd a szülőkkel közösen az óvoda kertjének megszépítése.

A Piros Óvodában szintén a szülőkkel közösen ültettek, és ha minden igaz, mára állatsimogatóval is készültek.

Az épületbe belépve fantasztikus, közös alkotásokra bukkanthatunk, amin a gyerekek azt ábrázolják, mit jelent számukra a Föld napja.

A csoportok közös alkotása megtekinthető az óvodában

De számos óvodában tartanak a témához kapcsolódó programot, van, aki a városi ökoudvarba látogat ilyenkor, a legtöbb helyen pedig közös ültetéssel, mesés alkotásokkal ünneplik meg a Föld napját.

Előző cikkBölcsődék napja alkalmából köszöntötték a kisgyermeknevelőket és munkatársaikat
Következő cikkÚjabb vérképelemző készüléket adott át az önkormányzat